Dışişleri Bakanı'ndan AB'ye: Yaşanan gelişmeleri kavrayamamış!

'Komiser Hahn dahil hiç kimse kanlı darbe girişimine dair devam eden hukuki süreç hakkında peşin hüküm veremez'
Dışişleri Bakanı'ndan AB'ye: Yaşanan gelişmeleri kavrayamamış!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Fransa’nın Strasbourg kentinde Avrupa Konseyi binası önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avrupa Komisyonu’nun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden sorumlu üyesi Hahn şöyle konuştu: “Olayın hemen ardından listeler çoktan hazırdı, bu durum olayın belli bir aşamada kullanılmak üzere hazırlandığını gösteriyor.”

 

Darbe girişimi sonrası yargıçların tutuklanmasına da değinen Hahn, “Bu olayın sonrasında atılacak adımların uluslararası yasalara uygun olmasını beklediğimizi zaten ifade ettik. Gördüğümüz kadarıyla henüz bu beklentimiz karşılanmadı” dedi.

 

Hahn’ın sözlerine kişisel twitter hesabı üzerinden yanıt veren Çavuşoğlu, şunları yazdı: “15 Temmuzda demokrasimizi ve anayasal düzenimizi hedef alan, çok sayıda masum insanımızın hayatına mal olan kanlı bir darbe girişimi yaşandı. AB ve müttefiklerimizden temel beklentimiz ülkemizdeki demokratik süreci desteklemeleri ve darbe girişimini şiddetle kınamalarıdır. Türkiye hiçbir şekilde, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve sivil demokratik kazanımlardan geri adım atmayacaktır. Maalesef Hahn’ın ülkemizde yaşanan gelişmeleri bütünüyle kavrayamadığı görülüyor.”

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü