Dışkı neden kötü kokar?

Dışkı kokusunu gidermek için koku hapsedici parfümler yapılıyor.
Dışkı neden kötü kokar?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2022-10-29 02:53:25    

Dışkının kokusu neden kötüdür? Sağlıkla Hayat'ın geçtiği bilgiye göre, insan dışkısının %75 gibi büyük bir oranı sudan oluşmaktadır. Su dışında ise sindirilemeyen lifler, ölü bakteriler, tuzlar ve yağlardan oluşmaktadır. Dışkının normalde de kötü bir koku yaymasının nedeni dışkıdaki bakterilerdir.Vücutta bulunan ince ve kalın bağırsaklarda bol miktarda bakteri bulunmaktadır. Bağırsaklarda yaşayan ve türeyen bu bakteriler hidrojen sülfür gibi inorganik gazların üretilmesini sağlar. Bu bakteriler ve gazlar dışkı aracılığıyla dışarı atılır. Vücutta oluşan inorganik gazlar ise dışkının kötü kokmasına neden olur.

Bazı durumlarda dışkı çok çok kötü kokabilir. Özellikle enfeksiyon ve bakteriyel rahatsızlıklarda, bağırsaklardaki bakteriler normaldekinden daha fazla olduğundan dışkının çok kötü kokmasına neden olabilmektedir. Dışkı bağırsak enfeksiyonlarında, bağırsak rahatsızlıklarında, mide rahatsızlıklarında çok kötü koku yaymaktadır. Mide rahatsızlıklarından kaynaklı ve yenilen yiyeceklerin hijyenik olmaması durumunda da dışkı çok kötü koku yayar.

Mide ve bağırsak enfeksiyonunun bir sonucu olarak görülen ishal rahatsızlığı hemen hemen herkesin başına gelmiştir. İshal rahatsızlığında dışkı çok sulu ve çok kötü kokar. Dışkının çok kötü kokması, bağırsaklarda türeyen bakteri miktarının artması ve ürettikleri inorganik gazların fazla olmasından kaynaklanmaktadır. İshal dışında gıda zehirlenmelerinde ve gıdaların temizlenmeden tüketilmesi gibi durumlarda da dışkı çok kötü koku yayabilir. Çok fazla kimyasal ilaç kullanan kişilerde de dışkının çok kötü kokması sorunu yaşanabilmektedir.

Genellikle dışkının çok kötü kokması sorunu kısa süre devam etmektedir. Ancak dışkının çok kötü kokmasına sebep olan hastalıkla beraber bu süre değişebilmektedir. Eğer dışkınız uzun süredir çok kötü kokuyor ve bu durum geçmiyorsa uzman bir doktora başvurmak gerekiyor.

Dışkı Neden Kokar VideoGaz Neden Kötü Kokar?Makatta kötü koku için nasıl önlem alınır?Köpekler Neden Dışkı Yerler?

 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü