Diyanet her inanca eşit mesafede olamaz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Diyanet İşleri neden her inanca eşit mesafede olacakmış? Bu milletin inancı belli' diye konuştu.
Diyanet her inanca eşit mesafede olamaz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

MÜSİAD Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan muhalefet partilerinin seçim bildirgelerini eleştirdi. HDP'nin seçim beyannamesini hedef alan Erdoğan, "Diyanet İşleri neden her inanca eşit mesafede olacakmış? Bu milletin inancı belli" ifadesini kullandı.

CHP ve HDP'nin asgari ücreti yükseltme vaatiyle ilgili konuşan Erdoğan, “Bunlar bol keseden atıyor” dedi. CHP'nin seçim beyannamesinde yer alan kesintisiz eğitim planını eleştiren Erdoğan,  “Biz bu şifrenin ne anlama geldiğini biliyoruz” ifadesini kullandı. Erdoğan, İmam Hatip Liseleri’nin kapatılmak istendiğini öne sürdü.

HDP'nin seçim beyannamesini de hedef alan Erdoğan, “Milli Birliğimize ve beraberliğimize çok büyük zarar veriyorlar. Değerlerimiz yaşamak ve yaşatmak en büyük görevimizdir. Bir tarafdan din istismarı yapacaksın öbür taraftan Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracaksın…” dedi.

Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes'ı hedef alarak, "TÜSİAD'ın başındaki kişi Lüksemburg bağlantılıdır, geçmişteki dosyaları kabarıktır" dedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü