Diyanet İşleri Başkanı fetvadaki hatayı kabul etti! Açığa aldık...

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Babanın öz kızına şehvet duyması haram değil!' fetvasının ardından yapılan haberleri eleştirerek, 'Bu haber değildir, İslam'a fobik nefret içeren gayri ahlaki haber mühendisliğidir' dedi. Görmez, fetvada Arapça'dan
Diyanet İşleri Başkanı fetvadaki hatayı kabul etti! Açığa aldık...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

TRT Haber'e konuk olan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, şu ifadelere yer verdi;  “Geçmişte çok ağır hakaretler ve iftiralar yapıldı ancak Diyanet İşleri Başkanlığı'na bu seviyede bir itibarsızlaştırma hiç olmadı. Bu öyle bir haber ki, itibarsızlaştırma kampanyası ki bu Diyanet'i, başkanını, hocaları ve imamları toplumun yüzüne bakmaktan alıkoyan bir iftiradır. Bizi bütün babalarımıza, bütün kızlarımıza, bütün annelerimize ve bütün ailelerimize mahcup etmeyi hedefleyen bir iftiradır. Bu haber değildir, bu İslami fobik nefret içeren gayri ahlakı haber mühendisliğidir. Bu haber 100 binlerce yerde yer aldı ve yanına benim sarıklı cübbem yerleştirildi. Bu haber İngilizce'ye çevrildi, Vatikan'ın yanı başında İtalya'nın en büyük gazetesine manşet yapıldı. Bir haber ajansı tarafından Arapça'ya çevrildi ve Arap dünyasına servis yapıldı.”

Görmez, şöyle devam etti;  “Bu haber mühendisliğinin peşine düşülmesinden dolayı azap duydum. Bu haberin hedefi İslam'ın kendisi olmuştur. Konuyu sosyal medyanın birinci konu haline getirmesinden büyük azap duydum. Haberin hedefi keşke ben olsaydım, Diyanet olsaydı. Bu haberin hedefi aile hayatına izzetti, iffeti, hayayı, nezaketi getiren İslam'ın kendisi olmuştur. Din İşleri Kurulu'nun fetvası olduğu doğru değil. Din İşleri Kurulu uzmanlarına gelmiş. E-mail yoluyla gelenlere cevap veriliyor. Verdiğimiz 1700 cevabı kendim okudum. Aile içi ensest ilişkiyle ilgili 13 soru sorulmuş. 12 soruya ‘patolojik sapkınlık', ‘tedavi altına alınmalıdır' yönünde cevap verilmiş. Yetkilerinin bundan haberdar olması gerekir denmiştir. 13 sorudan birisinde ise hükmü inşa ederken Arapça alıntıların yanlış tercümelerinin cevabın içine derç edildiğini görüyoruz. İlgili arkadaşları açığa aldık. Bu ifadelerden bütün dünyaya duyurulan başlık çıkmaz. Haram kelimesinin bilmemeden ortaya çıkan cehalettir. Teknik tabirdir" şeklinde konuştu.

Görmez, “Alevi kadınla evlenmenin caiz olmadığı” şeklinde yer alan haberdeki fetva iddiasının gerçek olmadığını da sözlerine ekledi.