Diyanetten kadın eli sıkma fetvası!

Erdoğan'ın damadı ve Enerji Bakanı Albayrak, Sare Davutoğlu'nun elini sıkmadı.
Diyanetten kadın eli sıkma fetvası!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın, Ahmet Davutoğlu'nun eşinin uzattığı eli havada bırakması gündem oldu. Genel Başkanı'nın seçileceği AKP 2'nci Olağanüstü Kongresi'nin düzenlendiği Ankara Arena Spor Salonu'nda Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile partililerle tokalaştıkları sırada, Sare Davutoğlu, Berat Albayrak'a elini uzattı. Fakat Erdoğan'ın damadı ve Enerji Bakanı Albayrak, Sare Davutoğlu'nun elini havada bırakmayı tercih etti ve baş selamıyla yetindi.

 

DİYANET: KADINLA TOKALAŞMAK HARAMDIR

 

Konuyla ilgili Sözcü’ye konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Alo Fetva yetkilileri “Bu konuda Peygamber efendimizin de hadisleri vardır. Tartışılacak bir konu değildir. Kadınlarla tokalaşmak kesinlikle haramdır” dedi.

“BAZI HALLER HARİÇ”

 

Diyanet uzmanı fetva olmamasına rağmen “İslam’a zarar verebilecek bazı durumlarda ” istisnaların olabileceğini belirterek “Öyle haller olur ki kadınla tokalaşmanın dine faydası olabilir. Böylesi durumlarda dokunulabilir ancak kerhen de olsa fetva verilemez. Bu konuda dinin emirleri açıktır” yorumunda bulundu.

 

ABD’DE SIKMIŞ!

 

Berat Albayrak’ın geçtiğimiz ay sonunda ABD’nin başkenti Washington'da gerçekleştirilen Nükleer Zirvesi’ne katılmış ve burada Türkiye'ye verilen “Barış Atomları Ödülü”nü uluslararası danışmanlık şirketi The Eisenhower Group'un Başkanı Susan Eisenhower'ın elinden almıştı. Albayrak törened Eisenhower ile tokalaşmıştı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü