Diyarbakır'da Öcalan protestosunda çatışma!

Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilmesinin 17'nci yıldönümünde Diyarbakır'da polise havai fişek ve taş atan göstericilere, gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale edildi.
Diyarbakır'da Öcalan protestosunda çatışma!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Diyarbakır'da HDP, DBP, merkez Bağlar İlçesi Batkent Meydanı'nda protesto düzenledi.  HDP Batman eski Milletvekili Ayla Akat, Öcalan'ın İmralı Adası'nda tecrit altına olduğunu  tecritin kaldırılması için her gün haykıracaklarını söyledi.

Akat, şöyle dedi: "Bugün 15 Şubat. Biz, bir 15 Şubat'ı daha önderliğimiz tecrit altında geçirmesin diye, 'Her gün mücadele günüdür' diyerek, haykıracağız ve mücadeleye devam edeceğiz. Sözümüzü söyleyeceğiz. Biliyoruz ki, siz bunları ilk defa işitmediniz. Bizden 'Önderliğimiz özgür olmadan, biz de özgür değiliz' sözünü ilk defa işitmediniz. Hep birlikte sürüklendiğimiz ölüm yolu için bir çıkış vardır. O çıkışın yolu da İmralı'dan geçiyor. Barışın teminatı İmralı'dadır, onun ortaya koyduğu demokratik özerk Kürdistan ve demokratik Türkiye perspektifidir. Bu korkulacak bir şey değil, sahip çıkılması gereken demokratik çözüm projesidir."

Açıklamanın ardından grup  havai fişek ve taşlı saldırıda bulundu. Polis gruba gaz bombası ve tazyikli su ile karşılık verdi. Esnaf Emek Caddesi'nde kepenk kapadı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü