Doggo'ya yönelik şikayetler artıyor: Köpeğimi ezdiler

Köpek gezdirme ve bakım hizmeti veren Doggo'ya yönelik şikayetler her geçen gün artıyor.
Doggo'ya yönelik şikayetler artıyor: Köpeğimi ezdiler
2022-01-27 15:48:17   Güncelleme: 2022-01-28 22:57:58    

Doggo'nun ihmaline bağlı olduğu öne sürülen ölüm vakaları artış gösterirken, platforma çalışma konusunda başvurup mağdur olanların sayısı da her geçen artıyor.

Google Play Store uygulamasında Koray Eren Coşkun 'Köpeğimi ezdiler sorumluluk kabul etmediler, sakın bunlara bir şey emanet etmeyin.' yorumu yaparken bir Ekşi Sözlük yazarı da 'can'ımızı kaybettik sesimiz olur musunuz' başlığında Doggo'nun ihmali nedeniyle baktığı köpeğin hayatını kaybettiğini aktardı.
Doggo'ya evde bakım hizmeti için başvuru yapan bir kullanıcı ise kendisinin evde bakıma uygun görüldüğünü, eğitime çağrıldığını, zaman ayırıp gittiğini ardından sebepsiz bir şekilde sistemden çıkarıldığını, açıklama yapacak bir muhatap bulamadığını, bu nedenle mağdur olduğunu aktardı.
 

Doggo'ya yönelik diğer şikayetlerden bazıları şu şekilde;

- Eğer Walker sayınız yeterli değilse dükkanı kapatın kimseyi de mağdur etmeyin bence. Planlı yürüyüş saatinden 10 dakika önce mesaj atarak Walker bulamadık ne yapalım diyen uygulama. Ya da belirlenen saatten bir saat sonra gelen. En azından geldi tabi o da bir şey! Hiç doggoya güvenip de köpeğinizi de kendinizi de sıkıntıya sokmayın derim

- profesyonellikten zerre nasibini almamış şirkettir. walkerlarına ne eğitimi verdiklerini hiç bilmiyorum. elektrik kablosuna basıp kalbi durarak yere yığılan bir köpek için uygulamada kaydı bulunan veterinerini aramayı akıl edemeyen, bunun yerine şirket yöneticilerini arayarak 45 dakika boyunca hayvanın ölümünü seyreden bir walkerları sayesinde bir çocuğumuzu kaybettik. üzerine kendilerinin kriz yönetimi de 'tamam oldu bi hata, biz de üzüldük, hadi artık uzatmayalım'ın ötesinde değildi.

-Hayvanların can güvenliğini sağlamıyorlar. Bu konuda sorumluluk bile kabul etmiyorlar. Tüccar mantığıyla hareket eden bir şirket. Bu kaçıncı vaka. Bakamayacaklarsa, iyi eğitim veremeyeceklerse neden açıyorlar? Yahu kaç hayvan ezildi. Nasıl hala hizmet vermeye devam ediyorlar inanılmaz.

-Doggo Walker uygulamasını sıklıkla kullanıyordum kendileri bir çok defa Walker olmadığı için planlı yürüyüşü iptal ettiler İlk zamanlarda köpeğimi getirdiklerinde her tarafı diken içerisinde idi. Kuaföre avuç dolusu para vermek zorunda kaldık. Son olarak oluşturmuş olduğumuz planlı yürüyüşü 1 saat kala iptal ettiğimde walker i mağdur etmemek adına ücret tahsili yapıldığını söylediler ki uygulama anlık hizmet veren bir uygulama 1 saat içinde hizmet alabiliyorsun Uygulama kafasına göre iptal edip mağdur ederken sözleşmelerinde böyle bir madde olmamasına rağmen bizim 1 saat öncesi iptalimiz de ücret alımı gerçekleştiriyor. Kesinlikle uygulamaya kart tanımlama yapmayın! 34 TL lik bakiyeyi şimdi Tüketici Hakem Heyetine taşıyacağım. Oradan da hukuk yollarını arayacağım. Haksız kazanç elde etmenin bu kadar kolay olmadığını görmeleri gerekiyor. Şu ana kadar aldığım uygulamadan Fatura almadığım için Maliye Bakanlığına da şikayetimi iletiyor olacağım.

-Pazar günü uçağım olduğu için köpeğime 1 gün önceden 6:45 e doggo ayarladım. Şu an ortada gelen yok, onu geçtim 6:45te doggo destek'i arıyorum telefonu ancak 3. Aramamdan sonra açabiliyorlar. Soruyorum arayalım hemen deniyor. Sizin bir kontrol mekanizmanız yok mu? Önceden neden aranmıyor? Böyle bir mağduriyet yasatmaya nasıl hakkınız var? Ne olacak simdi uçağımı iptal etmek zorunda mi kalacağım?

Doggo destek de rahatça doggo ulaşımdan dolayı gelememiş diyor. E ayarlasaydınız ulaşımını? Pazar günü sabahın köründe hangi ulaşım aracını bulamadı acaba? 7:30 ta gelebilir diyor ya 45 dakikada nereden geliyor? Niye gecikti? Bari yalan söylemeyin ayıp. Muadil olsa bir daha zaten çalışmam. Şu an cevap bile veremedi sevgili Doggo Destek ekibi. Sağ olsunlar var olsunlar. Çözümleri harika cevap vermemek. Teşekkürler doggo.

-Doggo'dan evde bakım hizmeti aldım, 3 gün önceden bir walker arkadaş ile eşleştik. Walker arkadaşın eve ® gelmesine 4 saat kala walkerlarının uygun olmadığını ve başka walker da bulamadıklarını dolayısıyla iptal ettiklerini söylediler :)

Şehir dışına çıkacaktım. Son dakika kimseyi bulamadığım için yalan oldu. Uçak biletine verdiğim 500 TL çöp, planlarım çöp :) 

- Başvuru yaptığımda oryantasyon için gün belirlemiştim (22 Kasım) ancak o gün ve saat geçtikten sonra tarafıma ulaşım sağlandı ve ertesi gün katılım durumumu sordular. Ben de, o zaman aralığında müsaitliğimi belirttim, ancak sonradan kişisel sorunlarım nedeniyle, son dakikaya kadar katılamayacağımı belirttim. Çalışan bir kişi arayıp, saygısızca ithamlarda bulundu, ''başvurunuzu iptal ediyorum, bir daha başvuramayacaksınız'' diyerek yüzüme kapattı. Hayvansever gençlere değer vermiyor, saygısızca, yanlış üslupla ve olumsuz dönüş yapıyorsunuz. Sizinle çalışmak isteyende olsa, bu isteğinden soğutursunuz.

-Doggo denilen sitede bir başvuru formu doldurdum ancak 4 5 ay geçmesine rağmen hala bir sonuç yok. Her gün Instagram ®'da pos hikaye paylaşıyor ancak tenezzül edip walker olmak için başvurumuzu bile cevaplamıyorlar. 2 defa mail attım, hala süreç aynı. Pes.

-Bir çok kişi gibi ben de uzun çalışma saatlerim olduğu ve köpeğim uzun süre yalnız kaldığı için bu uygulamayı bulmuştum. Karar vermeden önce araştırdım ve 8-10tane olumlu yorum gördüğüm için denemeye karar verdim.

K*** Hanım ve g*** Hanım arayıp ilgilendiler ve ilk yürüyüş çok içime sinen şekilde gerçekleşti. Eve ® çok tatlı ve gerçekten hayvansever olduğunu düşündüğüm bir walker geldi.

Sonrasında ise haftalık paket satın almaya başladım. İlk gelen walker arkadaş değişti ve başka bir walker gelmeye başladı. Gelen arkadaş birkaç gün sonra köpeğimi yarım saat gezdirip (normalde 45dk süresi), uygulamadan çok daha geç bitirdi yürüyüşü. Evimde kamera olmasaydı fark edemeyecektim. Bir problem olmuştur diye düşünüp görüşmedim kimseyle. Ertesi gün yine aynı şeyi yaptı. Zaten eve girdi tasmasını taktı çıkardı derken vakit geçiyor ama kendisi daha kapıdan girerken yürüyüş başlatıp bir de erken bırakıyor. Dolayısıyla çocuk 25-30dk arası yürümüş oluyor.

Ama beni asıl rahatsız eden, dışarıda deli gibi yağmur yağarken, girişe havlu ve yağmurluk bıraktığımı söylememe rağmen kullanmaması oldu. Eve girdiğinde ayaklarını bile silmediği için (yine girişte havlu kağıt ve ıslak mendil var) koltuklarım battı, ve yürüyüşten önce su bittiği halde (su kabının yanında 0.5lik dolu su var) bakıp koymamış bile. Bunlardan sonra g*** hanım ile görüştüm fakat walkerların çoğunlukla yürüyüş üzerine hizmet aldığını, suyu kontrol etmek, eve girince ayaklarını silmek gibi hizmetleri olmadığını iletti. Bu saçma geldi çünkü çocuğu öyle sırılsıklam, ayakları çamurlu eve bırakan birisinin ben dışarıda çocuğa iyi bakabileceğini düşünmüyorum. Ben gelene kadar susuzluktan bitap düşmüş olması da cabası. Bunlar üzerine de saat bası ekstra 10 TL talep edip o şekilde yapabileceklerini ilettiler. :) ) )

Kısacası çok mutlu başladığım, paketi günde 2 yürüyüşe çıkarıp, bir yere giderken bakım hizmeti de alırım diye düşündüğüm, her gün paket aldığım, teoride içimi rahatlatan bu uygulama pratikte ne yazık ki sınıfta kaldı. Walkerların iyi eğitimli olması ne kadar önemli ise, hayvansever olmaları da o kadar önemli çünkü. Çok çaresiz kalırsam kullanırım artık ancak.

-Doggo Walker için tamamen gönüllülük esasıyla, birer hayvansever olarak başvuruda bulundum. Bana heyecan katacak, enerjimi yükseltecek küçük patilerle tanışmaya can atıyordum. Bu işin maddiyatına bakmaksızın, çoğu walker hayvansever olduğu için çalışmak istiyor. Ancak Doggo çalışanları, işini sevmeyerek yapıyorlar, çalışmak isteyenlere ve insanlara değer vermiyorlar.

-5 şubat 2020’de köpek oğlum can hayata veda etti.
ani bir ölüm.. erenköy’deki evimin civarında hava yağmurluyken @doggotr ile yürüyüş esnasında kaldırımın altından geçen bir elektrik kablosunda meydana gelen kaçaktan ötürü kaldırıma bastığında elektrik çarptı ve hayatını kaybetti.
tenis topları ve sarı ayıcığı ile beraber kalbimin bir parçasını da onunla mezarına koyup gömdüm. can benim can yoldaşımdı. ev ikimizin eviydi, işe dahi götürdüğümü onu birçoğunuz biliyorsunuzdur. gidişinin kalbimde, evimde ve hayatımda yarattığı boşluk çok büyük. öldüğü geceyi hastane acil servisinde serumla aldığım sakinleştiricilerle geçirebildim. iki hafta işe gitmek için dahi evden çıkamayacak kadar yıkıldım. günlerce giydiği kıyafetleri koklayarak yattım, sabah olunca poşete koydum kokusu bitmesin diye; geçtiğimiz hafta iyice bitti gitti kokusu, oturdum bir de buna ağladım. işten geldiğinde evin kapısından giremediğim gerisin geriye arkadaşıma gittiğim oldu, çünkü kapıyı açtığımda kuyruk sallayarak beni bekleyen bir can yoktu. elektrik süpürgesinin haznesinden çıkan tüyleri görüp hıçkırarak ağladığım da oldu. gözlerimin herhangi bir resmini görmesi ile yaşların akması hala bir oluyor.
bu mahrem duygularımı ortaya koymamın sebebi, benim ve can’ın sevenlerinden onun ölümüne yol açan kaza hakkında sesimi duyurmama yardımcı olmasını rica etmemdir. @doggotr ile @enerjisa @kadikoybelediye @btk kurumlarının olayda ihmali olduğu kanaatindeyim. olayın detaylarını gönderideki resimlerde izah etmeye çalıştım. bu postun aynısı twitter hesabımda (oksanozkan) da mevcuttur. olabildiğince paylaşarak (mümkünse yukarıdaki ilgilileri mention ederek) bana destek verirseniz memnun olurum.
birçoğunuzun bildiği gibi ben can’ı @sokaklarbileyasakbize @bnydn @esrak.gul vasıtasıyla sahiplenmiştim; eski sahibi tarafından sokağa atılmıştı. hani bir söylem vardır ya 'ben canımı sokakta bulmadım' diye; ben tam tersi 'can’ımı sokakta buldum' lakin kader oyunu o ki sokakta da kaybettim.
ölümünde ihmali ve payı olan her kişi ve kurumun sonuna kadar peşini bırakmayacağım...'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü