Doğum sancısını değiştirecek icat!

CNR EXPO Yeşilköy’de, 21-23 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Health Expo Fuarı, sağlık sistemine çağ atlatacak yeni teknolojilere ve uygulamalara ev sahipliği yapacak.
Doğum sancısını değiştirecek icat!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Kadınlar için hem en güzel, hem de en zor zaman olan “Doğum”da çok konuşulacak buluş Türkiye'de geliştirildi. İstanbul Health Expo Fuarı'nda ilk kez sergilenecek TÜBİTAK destekli “Dikey Doğum Koltuğu” bayanların doğumda çektikleri ağrıları en az seviyeye indirmeyi amaçlıyor. Dünyada teknolojisi olmadığı için gerçekleştirilemeyen dikey doğum yöntemi “Dikey Doğum Koltuğu” ile artık mümkün olacak. Yöntemin kısa sürede kadılar tarafından sıkça kullanılacağı tahmin ediliyor.

Sağlıkta uygulanan yeni teknolojileri tanıtmak üzere gerçekleştirilecek İstanbul Health Expo 3. Medikal Cihaz Fuarı ve Bütünleşik Sağlık Hizmetleri, Uluslararası Sağlık Kongreleri ve Sempozyumları CNR EXPO Yeşilköy’de gerçekleştirilecek. CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekler Federasyonu (SADEFE) işbirliğinde yapılacak fuarın katılımcısı Mespa firmasının geliştirdiği çok konuşulacak 'Dikey Doğum Koltuğu'na sektör profesyonellerinin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. İlk kez Türkiye'de geliştirilen buluşun literatüre girmeye aday olduğu düşünülüyor.

TÜRKİYE'DE GELİŞTİRİLEN BULUŞ, FUARDA TÜM DÜNYAYA TANITILACAK

Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşe Duman ile birlikte 6 Türk mühendis tarafından tasarlanan TÜBİTAK destekli koltukta, sırtınız dik konumda oluyor. Isıtıcı modülle vücudunuzun sıcaklığı korunuyor, aynı zamanda koltuğun masaj yapma özelliği de bulunuyor. Bedeni gevşeterek, ağrıları en az seviyeye düşüren ve jinekolojik muayeneyi kolaylaştıran "Dikey Doğum Koltuğu" normal doğum şansını da artırıyor.

Türkiye'de ve dünyada birçok hekimin isteği olan dikey doğum yöntemi teknolojisi mevcut olmadığı için gerçekleştirilemiyordu. Buna bağlı olarak buluşun kısa zamanda tüm dünyanın tercihi olması bekleniyor. İlk kez İstanbul Health Expo'da sergilenecek buluş, İngiltere, Fransa, Suudi Arabistan, Irak, Katar, İran, İspanya, İtalya, İsviçre, Fas’ın da aralarında bulunduğu fuara katılacak 51 ülkenin sağlık tedariğinden sorumlu üst düzey yabancı delegasyona tanıtılacak.

21-23 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek İstanbul Health Expo Fuarı’nda yalnızca ulusal değil, uluslararası kuruluşlar tarafından desteklenen projeler de tanıtılacak. Bunun yanında fuara katılacak 51 ülkenin sağlık sistemindeki teknolojiler ile Türk sağlık sektörü de buluşturulacak.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü