Doğum yapan Suriyeli kız 13 yaşında çıktı!

Diyarbakır’da Suriye uyruklu 13 yaşındaki kız çocuğu, hastanede doğum yaptı. Küçük kızın anne ve babası ile evlendiği kişi ve onun anne ve babası hakkında 'Zincirleme nitelikli cinsel istismar' suçundan 20’şer yıl hapis istemiyle dava açıldı.
Doğum yapan Suriyeli kız 13 yaşında çıktı!
2022-10-01 13:19:33   Güncelleme: 2022-10-01 13:19:33    

Diyarbakır'da doğum sancıları tutan Y.C., gece Kadın Doğum Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada doğum yapan küçük kızın anne olabilecek yaş ve görünümde olmadığı doktorlar tarafından gözlemlenince durum hastane polisine bildirildi.

Sözcü gazetesinden Özgür Cebe'nin haberine göre; kayıtlara bakıldığında geçici kimlik belgesinde 15 yaşında görünen Y.C.'nin durumu Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Cinsel Suçlar Bürosuna iletildi.

Soruşturma başlatılınca Y.C.'yle evlenen 20 yaşındaki Muhammed Cuma, küçük kızın amcasının kızı olduğunu, onun rızasıyla evlendiklerini, bu evlilikten bebeklerinin dünyaya geldiğini, kimseyi cinsel yönden istismar etmediğini, sadece eşinin yaşı küçük olduğu için resmi nikâh yerine imam nikahı yaptıklarını söyledi.

Ailesi tarafından kimlikte 15, gerçekte ise 17 yaşında olduğu iddia edilen Y.C.'nin kemik yaşının tespiti için Adli Tıp Kurumu'ndan alınan raporda, 13 yaşında olduğu ortaya çıktı.

Aileler ve Yasemin'le evlenen Muhammed hakkında 'Nitelikli cinsel istismar' suçundan 20'şer yıl hapis istemiyle dava açıldı.

İddianamede, sanık Muhammed'in birden fazla kez yaşadıkları cinsel ilişkiler nedeniyle zincirleme çocuğun nitelikli cinsel istismarı, ailelerin de çocuğun nitelikli cinsel istismarına yardım etme suçunu işledikleri belirtildi.

Ceza istenildiğini uyan hem küçük kızın, hem de evlendirilen çocuğun aileleri kayıplara karıştı. Ağır Ceza Mahkemesi, aileler hakkında zorla getirme ve yakalama kararı çıkardı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü