'Doktor, narkozlu hastayı ameliyat yatağında taciz etti' iddiası

Köprücük kemiği kırılan 38 yaşındaki Ayşe K, Ankara'daki kamu hastanesinde ameliyat masasına yattı. Anestezi etkisi altındayken doktor tarafından cinsel tacize uğradığını söyleyen kadın, doktora dava açtı. Söz konusu doktorun daha önce de ‘cinsel saldırıya teşebbüs’ suçundan hapse girdiği ortaya çıktı.
“Doktor, narkozlu hastayı ameliyat yatağında taciz etti” iddiası
2023-09-27 14:24:08   Güncelleme: 2023-09-27 14:24:08    

Ayşe K. Geçirdiği operasyonun ardından, hastaların anestezi etkisinden çıkması için bekletildiği odaya alındı. Sabah’ın aktardığı habere göre, bu sırada bilinci açık olan ancak narkozun etkisiyle hareket edemeyen Ayşe K'nin yanına anestezi doktoru İsa Özüm K. gitti. İddiaya göre İsa Özüm K., kadın hastaya cinsel tacizde bulundu. Hasta Ayşe K. ifadesinde, söz konusu saldırıyı anlattı ve hasta odasına götürüldükten sonra kendine geldiğinde iç çamaşırımın iç kısmında eldiven pudrası da gördüğünü vurguladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasında ifadesi alınan İsa Özüm K. ise Ayşe K'ye görevi dâhilindeki işlemlerde bulunduğunu, narkozun etkisiyle kendisini suçladığını öne sürerek suçlamayı kabul etmedi.

İsa Özüm K. hakkında, 'Kendini savunamayacak durumda olan kişiye karşı nitelikli cinsel saldırı' suçundan 18 yıldan az olmamak şartlı hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan İsa Özüm K, geçen yılın başlarında yine taciz suçlamasıyla gündeme gelmişti. Anestezi doktoru, burun ameliyatı olan G.K'yi ultrason çekme bahanesiyle taciz etmeye çalışmış ancak kadının bağırması üzerine odadan çıkmıştı.

İsa Özüm K. hakkında cinsel saldırıya teşebbüste bulunduğu iddiasıyla 4,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Doktor, 16 ay tutuklu kaldıktan sonra geçtiğimiz haziranda cezaevinden çıkmış.