Dokuz Eylül Üniversitesi'nde açılmak istenen hayvan deney merkezi tepki gördü: Hayvanlara işkence bilim değildir

Hayvan hakları savunucuları, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) açılmak istenen deney merkezini protesto ederek, 'Bu cinayet yuvasının 'bilim' adı altında aklanmasına izin vermeyecek ve bu işkence merkezini açtırmayacağız' ifadelerini kullandı.
Dokuz Eylül Üniversitesi'nde açılmak istenen hayvan deney merkezi tepki gördü: Hayvanlara işkence bilim değildir
2023-05-19 06:43:15   Güncelleme: 2023-05-19 07:09:04    

Gazete Duvar'ın haberine göre, İzmir'de bulunan hayvan hakları savunucuları, DEÜ'de açılmak istenen hayvan deneyi merkezine karşı Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir araya geldi. Hayvan deneyi merkezinin bir katliam merkezi olduğunu teatral gösteri ile anlatan hayvan hakları savunucuları, 'Deney değil işkence merkezi', ' Nükhet Hotar elini hayvanlardan çek' ve 'Deney değil cinayet merkezi' sloganları attı. Hayvan hakları savunucuları adına açıklama yapan Melodi Zengin, 28 milyon TL bütçe ayrılan bu deney merkezinde 10-25 kilo arasındaki hayvanların deney adı altında türlü işkencelere ve en sonunda ölüme mahkum edileceğini kaydetti.

Öğrencilerden İstanbul Üniversitesi'ne: Kesmeyeceğiz, öldürmeyeceğiz!

'Hayvanlara işkence yapmak, sonrasında 'bilim yaptık' demek akıl işi değildir'

Hayvanların da insanlar gibi hissedebilen, duyarlı, bilinçli, duyguları olan, acı çeken canlılar olduğunu vurgulayan Zengin, 'Temel haklardan biri olan yaşam hakkı hiçbir bilimsel yönteme, eğitime, sertifikaya, paraya sığdırılamaz! Hayvan deneyine alternatif olarak canlı doku modelleri, 2-3 boyutlu hücre kültürü modelleri, bilgisayar modellemeleri, görüntüleme teknikleri, klinik araştırmalar, mikroorganizmalar, genomik proteomik metabolomik, ileri matematik, çok organlar, mikro doz çalışmaları gibi metotlar mümkünken savunmasız hayvanları alıp işkence yapmak ve öldürmek, sonrasında da 'bilim yaptık' demek akıl işi değildir' dedi.

Hacettepe Üniversitesi'nde vegan menü zafer mi yoksa...

'Çağdışı yöntemden derhal dönün'

Dünyada önde gelen ülkeler hayvan deneylerini kaldırmaya başlamışken, Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar'ın ise Türkiye'nin en büyük işkence merkezini açmakla gurur duyduğunu vurgulayan Zengin sözlerini şöyle sürdürdü:

Erdal Ergüler: Evrim Ağacı'nda bilim adı altında hayvan düşmanlığı!

'Milyonlarca canlının yaşamını, deney hayvanları üzerinden para kazanan bir avuç şirketin eline ve bilimsel yöntemleri hiçe sayarak hayvan katletmeyi, işkenceyi tercih eden Dokuz Eylül Üniversitesi'nin eline bırakmayacağız. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar'a tam rektörlüğün önünden çağrı yapıyoruz. Dünyanın ileri gelen ülkelerinde hayvan hakları mücadeleleri sonucu hayvan deneyleri kaldırılıyorken, bu bilimdışı ve çağdışı yöntemden derhal dönün! Aksi halde tüm hayvan hakları savunucularını karşınızda bulmaya devam edeceksiniz. Savunmasız hayvanlar üzerinde işkence ve deney yapacak ve yaşam haklarını gasp edecek bu cinayet yuvasının 'bilim' adı altında aklanmasına izin vermeyecek ve bu işkence merkezini açtırmayacağız.'

İstanbul Üniversitesi yönetimi hayvanlardan özür dilemelidir!