Dolce & Gabbana'nın tesettür koleksiyonuna tepki!

İtalyan moda evi Dolce & Gabbana ilk tesettür koleksiyonunu hazırladı.
Dolce & Gabbana'nın tesettür koleksiyonuna tepki!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Milano merkezli moda evinin Orta Doğu piyasası için tasarladığı koleksiyonda, markanın klasikleşen işleme ve çiçek desenleri uzun elbise, pardesü ve baş örtüleriyle buluşturuldu.

İlk olarak "Style.com" moda sitesinin Arap edisyonunda tanıtımı yapılan koleksiyonun gelecek Ekim ayından itibaren Birleşik Arap Emirlikleri'nde satışa sunulması bekleniyor.

Dolce & Gabbana'nın (D&G) kurucularından Stefano Gabbana da dün Instagram hesabından koleksiyonun fotoğraflarını "dolce&gabbana abaya koleksiyonu" etiketiyle paylaştı.

Gabbana, geçen Temmuz ayında yaptığı bir açıklamada "Orta Doğu beni büyülüyor" diyerek abaya ve baş örtüsü içeren bir hazır giyim koleksiyonu üzerinde çalıştıklarını söylemişti.

Sosyal medyada tartışma yarattı

Stefano Gabbana'nın Instagram paylaşımına yapılan yorumlarda ve Twitter'daki tartışmalarda ise kimileri moda evini tebrik ederken kimileri de tesettür ve lüks tasarım kavramlarının birbirine tamamen zıt olduğunu savundu.

Bir sosyal medya kullanıcısı tesettürün gösterişten kaçınmayı gerektirdiğini vurgularken, bir başkası da Dolce&Gabbana'ya yönelik mesajında "Bazı Müslüman kadınların sonunda Dolce & Gabbana giyebilecek olmasından dolayı memnunum ama yine de bu kadınların örtünmeden dolaşabilme özgürlüğünden mahrum olmasını korkunç buluyorum.

Keşke bu kadınların istedikleri gibi giyinme hakkı için de mücadele etseniz" dedi.

Geçen yıl da DKNY ve Mango'nun da aralarında yer aldığı bazı dünya markaları Ramazan ayı için özel tasarımlar hazırlamıştı.

Moda ekonomisi uzmanları, tasarımcıların bu pazara yönelmesinde Müslüman nüfusun genç ve gittikçe büyüyen bir demografik yapıya sahip olmasının etkili olduğunu söylüyor.

Thomson Reuters tarafından yayımlanan bir raporda, 2013'te Müslüman tüketicilerin giyim ve ayakkabı harcamalarının 266 milyar doları bulduğu, bu miktarın 2019'da 484 milyar dolara ulaşmasının beklendiği belirtiliyor.

BBC Türkçe

Vehaber Menu