Dönemin milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın trafik çevirmesi nedeniyle 'şerefsiz' dediği polisler meslekten men edildi

CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlediği basın toplantısında konuyu gündeme getirdi.
Dönemin milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın trafik çevirmesi nedeniyle
2023-06-15 11:34:41   Güncelleme: 2023-06-15 11:45:08    

Haberin Videosu için tıklayın

Başarır, 'Zeynep Gül Yılmaz yargılanmalıydı. Kamu görevlilerine hakaretten yargılanmalıydı' ifadelerini kullandı.

Başarır, basın toplantısında şunları söyledi:

'İki yıl önce vahim bir olay yaşamıştık. Mersin’deki polis, çevirme sırasında bir milletvekili tarafından hakarete uğramıştı. 'Şerefsiz’ kelimesi kullanılmıştı. İki yıldır o polisler açıktaydı. Dün, iki polisin ihraç edildiğini öğrendik. Evet, aslında geçen dönem milletvekilliği görevini yürüten Zeynep Gül Yılmaz yargılanmalıydı. Kamu görevlilerine hakaretten yargılanmalıydı. Ama üzülerek söylüyorum ki Zeynep Gül Yılmaz, bugün milletvekili değil. Bugün o mağdur. Ama iki polisimiz hem hakarete uğradı hem ihraç edildi. Ben İçişleri Bakanlığı’nın bu kararı tekrar gözden geçirmesini ve bir parça mahcubiyet yaşamasını öneriyorum. Hiç kimse bu ülkenin polisine hakaret edemez, ama AK Partiliysen böyle bir özgürlüğün var. Hem hakarete uğratıp hem de ihraç ettirebiliyorsun.'

Geçmişte yaşanılan olayda 2 sene önce 2021 yılında AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın, Mersin’in Erdemli ilçesinde aracını çeviren trafik polisine hakaret ettiği anın görüntüsü ortaya çıkmış, görüntüde Yılmaz, polise önce, 'Uzaklaş. İçeri çemkiriyorsun, tükürük geliyor' diye kızıyor ve sonra da 'Şerefsize bak' ifadelerini kullanmıştı. Edinilen bilgiye göre Zeynep Gül Yılmaz’ı taşıyan otomobil, 18 Temmuz günü, otoyolda ihbar edildiği gerekçesiyle Mersin’in Erdemli ilçesinde durdurulduğu öğrenilmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin Valiliği ise polisler hakkında yasal işlem başlatıldığını duyurmuştu.

O iki polis memuru, bu olayın üzerine açığa alındı. İl Emniyet Müdürü, 'Açığa alındınız. Silahınızı ve kimliğinizi bırakın' dedi. Polisler 2 yıldır görevlerine iade edilmezken, meslekten ihraç edildikleri öğrenildi.