Dört akademisyen imzasını çekti!

'Barış İçin Akdemisyenler Girişimi'nin barış bildirisine imza atan dört akademisyen imzasını çektiği öğrenildi.
Dört akademisyen imzasını çekti!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İmzasını çeken akademisyenlerden Kemal İnal, ''Aynı üniversiteden meslektaşım 'topuğunuza sıkarız' diye mesaj yayınladı'' dedi. Radikal'in haberine göre, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İnal ve Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Görevlisi Firdevs Arslan "Barış İçin Akademisyenler Girişimi"nin bildirisine verdiği imzayı geri çekti.

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Nezir Akyeşilmen'in de imzasını çektiği ancak hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kerem Özel ise "Barış İçin Akademisyenler Girişimi"nin imza kampanyasının amacını aştığını fark ettiği için imzasını 12 Ocak 2016 itibarıyla bildiriden çektiğini belirtti.

 

Öte yandan imzasını çektiği belirtilen Kemal İnal, Hürriyet'e yaptığı açıklamada "Gazi İletişim’deki fakültedeki odamın kapısına çarpı işareti atmışlar, hakaret ve küfürler yazmışlar. Bu sabah sivil polisler fakülteye gelip benim, Betül’ün odasını sormuşlar. Sendikayı haberdar ettim. Her an gözaltı yapılabilir bana. Haberiniz olsun. Aynı üniversiteden meslektaşım 'topuğunuza sıkarız' diye mesaj yayınladı. Eşim görmüş, şu anda evde ağlıyor. O meslektaşımın kitabına bölüm yazdım. Bu mesajı nasıl yazdığını anlamakta güçlük çekiyorum" ifadelerini kullandı.