DÜNDAR VE GÜL DURUŞMASINA GİRMEK İSTEYEN MİLLETVEKİLLERİNE İZİN ÇIKMADI!

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, MİT TIR’ları ile ilgili yaptıkları haberler nedeniyle yargılanıyor.
Dündar ve Gül duruşmasına girmek isteyen milletvekillerine izin çıkmadı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

12.17: Milletvekillerinin duruşmaya katılma talebi "hükümet üyeleri olmamaları, yasama üyeleri olmaları" gerekçesiyle reddedildi. Dündar ve Gül'ün avukatı Fikret İlkiz'in "Erdoğan ve MİT suçtan doğrudan zarar görmedi, katılma taleplerinin kabulü geri alınmalı" talebi de reddedildi. Can Dündar'ın oğlu Ege Dündar'ın katılma talebi ise kabul edildi.

 

11.56: Mahkeme heyeti milletvekillerinin katılma talebinin görüşülmesi için duruşmaya 10 dakika ara verdi.

 

11.50: Dündar ve Gül'ün avukatı Fikret İlkiz, milletvekillerinin duruşmaya katılma talebinin savcı tarafından reddedilmesinin istenmesi üzerine söz alarak, "İddia makamı suçtan doğrudan zarar görmeyenlerin katılma taleplerinin katılma talebinin reddini istiyor. Bunu biz de onaylıyoruz. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın katılma talepleri kabul edilmişti. Cumhurbaşkanı ve MİT'in de suçtan doğrudan zarar gören konumunda olmadığı için katılma talebinin kabulünden rücû edilmesini (Geri dönmek / T24) talep ediyoruz" dedi.

 

11.25: Can Dündar'ın oğlu Ege Dündar, kapalı görülen duruşmayı izleyebilmek için mahkeme heyetine dilekçe verdi.

 

11.10: Davayı takip etmek için 457 avukat başvurdu.

 

11.00: STK'lar, meslek örgütleri, milletvekilleri, basın mensupları, avukatlar duruşma için adliyede.

 

10.50: Yetki belgesi olan  avukatların duruşmayı izlemesine izin verildi.

 

10.45: Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan da duruşmaya geldi.

 

10.40: Mahkemeye yetki belgesi göndererek duruşmaya katılma talebinde bulunan avukatların duruşma salonuna girmesine izin verilmiyor.

 

10.36: Duruşma başladı.

 

10.16: Kapalı görülmesine karar verilen duruşmaya girmek isteyen milletvekillerinin talebi reddedildi.

 

10.00: Mahkeme salonu girişine barikatlar kuruldu.

Can Dündar ve Erdem Gül bugün MİT TIR’ları haberlerine ilişkin davada ikinci kez hâkim karşısına çıktı. Mahkemenin görüleceği salona vekiller alınmadı. Adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Can Dündar, "'Biz Anayasa'yı tanıyoruz. O Anayasa Mahkemesi kararı, bu yasalar bizi beraate götürecek. Ona inanıyoruz, sonuna kadar bu davada savunma hakkımızı kullanacağız. Tarihte her zaman kazandık yine kazanacağız'' dedi.