DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ: TÜRKİYE'DEKİ ARTIŞTAN ENDİŞELİYİZ!

BM çatısı altında çalışmalarını sürdüren DSÖ’nün Avrupa’dan sorumlu direktörü Dr. Hans Henri P. Kluge bugün internet üzerinden düzenlediği basın toplantısında Avrupa’daki koronavirüs salgını ile ilgili bilgileri kamuoyuyla paylaştı.
Dünya Sağlık Örgütü: Türkiye'deki artıştan endişeliyiz!
2020-04-08 15:25:13   Güncelleme: 2020-04-08 15:25:13    

Ülkeler ile ilgili veri ve yorumlarını paylaşan Kluge, 'Türkiye’de geçen hafta virüsün yayılmasında dramatik bir artış olduğundan endişeliyiz. Vakaların yüzde 60’ı İstanbul’dan raporlandı' dedi.

İspanya ve İtalya ile ilgili açıklamalarda bulunan Kluge, 'Her iki ülkede de günlük ölüm sayısı azalarak eşitleniyor. Almanya’da da geniş kapsamlı kamu sağlığı önlemleri alındıktan 10 gün sonra düşüş yaşandı' dedi.

Sözcü'den Yiğit Can Kaytmaz'ın haberine göre Kluge, Avusturya, Hollanda ve İsviçre’de iyi bir ilerlemenin gözlendiğini dile getirdi.

İnternet üzerinden düzenlenen basın toplantısına katılan Dr. Kluge, 'Bizim bu maratonda çok yolumuz var ve virüsle mücadelede yaptığımız hamle ve ilerlemeler aşırı derecede kırılgan. Bizim bu işte bir sona geldiğimiz ve sürecin bittiğini düşünmek çok tehlikeli bir şey. Bu virüs bir Hataya veya rahatlığa alan bırakmıyor. Stratejimizi değiştirmek, sokağa çıkma yasak ve kısıtlamalarını gevşetmek veya fiziksel olarak uzak durma önlemlerini bırakmadan önce çok dikkatlice düşünülmeli' dedi.