Düşük zekalı insanlar liberal ya da muhafazakar, ırkçılar aptal!

Bugüne dek ırkçılıkla zeka seviyesi ilişkisi ya da ruh sağlığı ilişkisi irdeleniyordu. Kanada'da Brock Üniversitesi böyle bir araştırma yaptı. Araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.
Düşük zekalı insanlar liberal ya da muhafazakar, ırkçılar aptal!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Kanada’nın Ontario eyaletinde bulunan Brock Üniversitesi, ırkçılıkla ilgili bir araştırma yaptı.  Araştırma sonuçlarına göre düşük zekalı insanlar, ırkçı ve tabularla beslenen ideolojileri  benimsiyor.

Araştırma sonuçları, çocukluğunda I.Q.  testlerinde düşük puan alanların, ileride önyargılı olmaya ve basmakalıp ideolojilere inanmaya daha yatkın bir tablo çizdiğini gösteriyor.

Zeka katsayısı, sonuçlarının ne kadar güvenilir olduğu ise senelerdir psikologlar tarafından tartışılan standardize testlerle ölçülüyor.

Dr. Gordon Hodson, yaptığı açıklamada “Araştırma sonuçları bir kısır döngünün göstergesi. Zeka katsayısı düşük kişiler önyargı oluşturmaya meyilli. Bu da onları, yeniliklere karşı daha tutucu hale getiriyor. Yeniliklere direndikçe de yine önyargılara daha müsait oluyorlar, düşük zekalı insanlar  sistemi ya da düzeni destekleyen ırkçı ve önyargılarla beslenen ideolojilere daha yakın, çünkü bu, karmaşık dünyayı algılamada kolaylık sağlıyor" dedi.

ABD’nin Virginia Üniversitesi’nden Psikolog Brian Nosek ise

“Gerçeklik karmaşık ve düzensizdir,  ideolojiler bu karmaşıklığı giderir ve daha kolay çözümler önerir. Öyleyse, bilişsel kapasitesi düşük olan insanların kolaylaştırıcı ideolojiler benimsemesine şaşırmamak gerekir, bu kişiler, hem liberal, hem muhafazakar ideolojileri kendilerine daha uygun buluyor  ” dedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü