Eda Nur Kaplan'a cinsel saldırı soruşturması: 1 kişi gözaltına alındı

Ankara'da annesine veda mesajı gönderdikten sonra yaşamına son veren Eda Nur Kaplan'a bir hafta önce cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen iki kişiden biri olan Y.G. gözaltına alındı.
Eda Nur Kaplan'a cinsel saldırı soruşturması: 1 kişi gözaltına alındı
2021-08-10 16:57:21   Güncelleme: 2021-08-10 16:57:21    

18 yaşındaki Eda Nur Kaplan, 31 Temmuz'da karakolda verdiği ifadede hakkında suç duyurusunda bulunduğu Y.G. ile kendisini 'Tayfur' olarak tanıtan M.A. isimli şüphelilerin bir otel odasında rızası olmadan zorla kendisiyle cinsel ilişkiye girdiklerini anlatmıştı.

Kaplan, ifadesinde, cinsel saldırıya 'yarı baygın olduğu için karşı koyamadığını' söylemişti.

Kaplan'ın cinsel saldırı sonrası polise giderek ifadede adı geçen 2 şüpheli hakkında suç duyurusunda bulunduğu ancak şüphelilerden M.A.'nın gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığı, Y.G.'nin ise arandığı bildirilmişti.

DHA, M.A.'nın Eda Nur Kaplan'da darp ve zorlama olmadığı yönündeki doktor raporu üzerine delil yetersizliğinden serbest bırakıldığının öğrenildiğini bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Eda Nur Kaplan'ın ölümüyle ilgili yapılan açıklamada, soruşturmayı yakından takip ettiğini, kamu davası açılması halinde müdahil olacağını duyurmuştu.