EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ DENEY İŞKENCESİNE KARŞI!

Ege Üniversitesi öğrencileri Deney Hayvanları Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde veya üniversitenin herhangi bir yerinde yapılan, yapılması planlanan hayvan deneylerinin durdurulmasına yönelik çalışma başlattı.
Ege Üniversitesi öğrencileri deney işkencesine karşı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    
Ege Üniversiteli öğrenciler hayvanlara deney adı altında eziyet edilmesine  bu hayvanların üretimini ve ticaretini kapsayan bütün uygulamalara son verilmesini talep etti ve konuyla ilgili imza kampanyası başlattı.

Öğrenciler tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.;

Dünya üzerinde her yıl milyonlarca deney hayvanı kafeslere kapatılıp köleleştiriliyor, psikolojileriyle oynanıyor, bedenleri kesiliyor, elektrik veriliyor. Hayvanlar ölene kadar defalarca kullanılıyor, daha ölmemişlerse masada ölüme terk ediliyor. Oysa ki hayvan deneylerinin yaratmış olduğu insan sağlığını tehlikeye sokan durumlar ve gelişen teknolojiyle birlikte hayvan deneylerine alternatifler oluşması, hayvanlara gereksiz yere acı çektirdiğimiz sonucuna çıkıyor. 

Ege Üniversitesi öğrencileri olarak Ege Üniversitesi Rektörlüğü'nden beklentimiz hayvan deneylerinin tamamen sonlandırılması ve hayvan köleliğini oluşturacak durumların engellenmesidir.