EGE ÜNİVERSİTESİ'NDE ZEHİRLENEN KÖPEKLERİN İLK DAVASINA ÇAĞRI!

Ege Üniversitesi'nde geçen yıl Mayıs ayında gerçekleşen katliamın ilk davası, 2 Şubat 2016 tarihinde saat 9.50'de İzmir Bayraklı Adliyesi'nde görülecek. Hayvan hakları savunucuları davaya müdahil olacak.
Ege Üniversitesi'nde zehirlenen köpeklerin ilk davasına çağrı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Ege Üniversitesi'nde geçen yıl Mayıs ayında gerçekleşen köpek katliamının ilk davası İzmir Bayraklı Adliyesi'nde görülecek.

 

Hayvan hakları savunucularından yapılan çağrıda şu ifadelere yer verildi;

2015 Mayıs ayında Ege Üniversitesi kampüsünün çeşitli noktalarına okulun bir personeli tarafından zehirli yiyecek maddesi konularak gerçekleştirilen köpek katliamının ilk davası 2 Şubat 2016 Salı tarihinde İzmir Bayraklı Adliyesi'nde saat 9.50'de görülecektir. Bu katliamı protesto etmek, davanın takipçisi olmak ve katledilen hayvanlara sembolik de olsa destek olmak için gelebilecek herkesi dava günü Adliye'ye bekliyoruz. Bu destek çağrısı, tüm derneklere, inisiyatiflere ve hayvan hakları/özgürlüğü aktivistlerine açıktır. Bu destek çağrısı, belli bir sivil toplum kuruluşu veya oluşum adı altında değil; davaya müdahil olan hayvan hakları savunucuları tarafından yapılmaktadır.

 

NE OLMUŞTU?

İzmir'de Ege Üniversitesi öğrencilerinin verdiği bilgiye göre aracında Ege Üniversitesi amblemi bulunan ve Ege Üniversite'nde çalıştığı düşünülen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler üniversite kampüsünde yaşamını sürdüren köpekleri zehirledi.Öğrenciler kampüsün farklı noktalarında zehirli kıyma parçacıkları buldu.

Öğrenciler  tarafından çağrılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri çalışanları zehirlenen köpekleri tedavi için veterinerliğe götürdü ve durumlarının ciddiyetini koruduğunu belirttiler. Hayvan hakları aktivistlerinin bulduğu zehirli kıymayı yediklerini düşündükleri köpekler veterinerlik çalışanları tarafından müşahede altına alındı. Öğrencilerin aktardığı bilgiye göre şu ana dek 11 köpek yaşamını yitirdi.