Ehliyet almaya çalışırken kimlik bilgilerinin çalındığını öğrendi: Kendisi adına imzalanan senetlerle gece kulübünde çocuk çalıştırılmış

Dilan Melis Güvenç adlı bir vatandaş, hiç hesapta olmayan sebeplerle ehliyet alamayınca kimliğinin başka kişiler tarafından kullanıldığını fark etti. Güvenç, başına gelenleri sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Güvenç, ehliyet almaya çalışırken hiç gitmediği bir hastanede iki kez uyuşturucu muayenesine girdiğini öğrendi.
Ehliyet almaya çalışırken kimlik bilgilerinin çalındığını öğrendi: Kendisi adına imzalanan senetlerle gece kulübünde çocuk çalıştırılmış
2024-02-26 07:45:46   Güncelleme: 2024-02-26 07:45:46    

Güvenç, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımlarla ehliyet alamamasıyla başlayan süreci anlattı.

E-Nabız uygulamasında geriye dönük muayenelere baktığında defalarca hiç bilmediği hastanelerde, hiç bilmediği işlemler yapıldığını fark eden Güvenç'in öğrendikleri bunlarla da sınırlı değildi.

Dansçı ve garson olarak sigortası yapılmış

E-Devlet üzerinden adli sicil kaydını ve sigorta dökümünü de inceleyen Güvenç, kendi adıyla emniyete ifade vermeye gidildiğini, kimliğiyle iki ayrı gece kulübünde garson/servis elemanı ve dansçı olarak iş sigortasının yapıldığını da öğrendi.

Bunlar üzerine suç duyurusunda bulunan Güvenç, güvenlik kameraları sayesinde kimliğinin bir ya da birden fazla kişi tarafından kullanıldığını ispatladı.

Güvenç bir gün, bir kez daha karakola ifade vermek üzere çağırıldı. Başına gelen bu olaylar sebebiyle emniyete çağırıldığını düşünen genç kadının karakola çağırılma sebebiyse bambaşkaydı.

Bir gece kulübünde reşit yaşta olmayan (15) bir çocuğun çalıştırıldığı ihbarı üzerine soruşturma açan Çocuk Büro Amirliği, bu kişinin Güvenç'in kimliğini kullanarak işe girdiğini öğrendi.