Ekrem İmamoğlu ikinci kez mazbatayı aldı

Mazbatasını aldıktan sonra Saraçhane'deki İBB binasına doğru yola çıkan İmamoğlu, burada görevi vekaleten yürüten İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan görevi devralacak.
Ekrem İmamoğlu ikinci kez mazbatayı aldı
2019-06-27 17:41:05   Güncelleme: 2019-06-27 17:41:05    

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nun Çağlayan'daki İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldıktan sonra İBB binasına geçecek. Devir teslim töreni öncesi Saraçhane’deki İBB binası önünde, hafta içi olmasına ve güneşe rağmen binlerce İstanbullu var. İBB’nin önündeki alanda 'Her şey çok güzel oldu', 'Hak, hukuk, adalet' sloganları atılıyor.

İmamoğlu, görevi İstanbul Valisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Yerlikaya'dan, İBB'nin Saraçhane'deki binasında gerçekleştirilecek devir teslim töreniyle devralacak. CHP’li milletvekilleri de devir teslim töreni için bir bir İBB binasına geliyor.

İmamoğlu daha sonra Saraçhane'deki belediye binası önünde kendisini bekleyen vatandaşlarla bir araya gelecek.

Bu arada devir teslim töreni nedeniyle saat 15:30 itibariyle Saraçhane-Vezneciler yönü, çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Bölgede yoğun trafik yaşanıyor.

Alandaki otobüsten yapılan 'Başkanımız şu anda mazbatasını almış bulunuyor, buraya doğru geliyor' anonsu büyük alkışla karşılandı.

İmamoğlu'nun 'Sen utanma biz utanalım' dediği Cebrail de Saraçhane'de

Ekrem İmamoğlu'nun, maddi durumu nedeniyle okuyamadığını öğrenip 'Sen utanma biz utanalım' dediği Cebrail de Saraçhane'deki kutlamalara katıldı. T24'e konuşan Cebrail 'Çok mutluyum çok, ziyareti için çok teşekkür ederim. Çok onurlandırdı beni. Kampanya sürecinde hep ümit etmiştim kazanacağınızı. Yeni gördüğümde de çok mutlu oldum. Artık ona Azizim diyorum. İstanbul için bir çağın kapanıp bir çağın açıldığını ümit ediyorum' açıklamasında bulundu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü