'Ekrem İmamoğlu'na suikast hazırlığı' iddiası

Danıştay'a 2016'da silahlı saldırı düzenleyen Osman Yıldırım, İBB Başkanı İmamoğlu'na suikast hazırlığı olduğu iddiasıyla cezaevi müdürlüğüne dilekçe verdi. Dilekçe, İBB'ye de gönderildi
'Ekrem İmamoğlu'na suikast hazırlığı' iddiası
2022-03-24 09:12:06   Güncelleme: 2022-03-24 09:14:50    

Gazeteci Barış Terkoğlu, 2006 yılında Danıştay'a saldırı düzenleyen ve cezaevinde olan Osman Yıldırım'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik bir suikast hazırlığı olduğuna dair dilekçe yazdığını ve savcılığın dilekçeyi İBB'ye ilettiğini söyledi.

Halk TV'de yayınlanan Şirin Payzın'la Sözüm Var programında konuşan Barış Terkoğlu, Osman Yıldırım'ın yazdığı dilekçeye ulaştığını ve detaylarını Cumhuriyet gazetesinde yarın yazacağını söyledi.

'SAVCILIK DİLEKÇEYİ İBB'YE BİLDİRDİ'

'İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Edirne Savcılığı'ndan resmi bir evrak geliyor' diyen Terkoğlu, 'Neden Edirne'den geliyor çünkü Ergenekon kumpasının başrol oyuncularından biri olan Osman Yıldırım, Danıştay suikastının faili, kumpasın çözülmesinin ardından 39 yıl hapis cezası aldı ve Edirne Cezaevi'nde. Edirne'de hükümlü olan Osman Yıldırım, 31 Ocak 2022 günü cezaevi idaresine bir dilekçe veriyor. Dilekçe, 'Suikast bildirimi' başlığını taşıyor. Cezaevi müdürlüğüne bir dilekçe veriyor. Dilekçede diyor ki 'Ekrem İmamoğlu'na bir suikast yapılacak'. Bunu da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bildiriyor' dedi.

Osman Yıldırım'ın 17 Mayıs 2006 günü, Danıştay'a yönelik saldırısında Danıştay 2'nci Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in vefat ettiğini hatırlatan Terkoğlu, 'Danıştay cinayeti, birçok yönü o dönem karartılmış bir cinayet. Ekrem İmamoğlu'na da diyor ki özetle, 'Danıştay cinayetinde MOBESE kayıtları silinmişti ya, o kayıtlar silinirken sizin yemek yediğiniz MOBESE kayıtlarınız nasıl sızdırıldı sanıyorsunuz? Bu size tehdit, gözdağı ve suikasttan önceki son adımdır' diyor. Bu çok acayip uzun bir metin. Buradan sonra 'Size bir suikast hazırlığı var' diyor' ifadelerini kullandı.

DİLEKÇE VALİLİĞİ VE EMNİYETE İLETİLDİ

İBB'nin durumu İstanbul Valiliği'ne bildirdiğini aktaran Barış Terkoğlu, '1 Ocak'ta cezaevi idaresi o dilekçeyi savcılığa gönderiyor. Edirne Savcılığı bunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gönderiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bunu görünce şaşırıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de 11 Şubat 2022 günü, İstanbul Valiliği'ne geliyor, 'Bize cezaevinden böyle bir suikast ihbarı geldi' diyor. İstanbul Valiliği de dilekçeyi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne iletiyor, 'Gereğini yap' diyor' diye konuştu.

Sonrasında bir gelişme olmadığını dile getiren Terkoğlu, 'Ben bütün gün valiliği, belediyeyi aradım sonra ne oldu, bu kadar... Hikaye bu kadar. Sonrasında belediyeyi arayıp size emniyetten herhangi bir uyarı geldi mi, yok' dedi.