ELEKTRİK FATURALARINA TEPKİ BÜYÜYOR!

Özelleştirmenin ardından CLK Boğaziçi Elektrik'in uygulamalarına vatandaşların tepkileri her geçen gün artıyor.
Elektrik faturalarına tepki büyüyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

VeHaber/ Erdal Ergüler

Kayıp Kaçak bedellerinin vatandaşlara geri ödenmesinin ardından Elektrik Piyasası Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören 15 maddelik tasarı meclise sunulmuş,  tasarıda elektrikte kayıp kaçak bedellerine yönelik açılacak davaların önüne geçmek için ilginç bir hüküm yer almıştı. Bununla da kalmamış kayıp-kaçak bedellerini vatandaşa geri ödeyen CLK Boğaziçi Elektrik, son ödeme tarihlerinde değişiklik yaptığını iddia ederek faturaları kabartmış ve sosyal medyada faturaların ödenmemesine yönelik kampanyalar başlamıştı. Bu olayların ardından  2 yıl önce bazı daha düşük tarife uygulanan sanayi abonelerini, bilgi vermeden yüksek tarifeli ticarethane abone grubuna dönüştürünce EPDK şirket hakkında işlem başlatmıştı.

Ödenmeyen tek faturada elektrikleri kesilen vatandaşlar CLK Boğaziçi Elektrik’e tepkili.
 

2000 TL civarı bulunan A.K isimli bir vatandaş borcunu ödemek için taksitlendirme yöntemine başvurduğunda kendisine 4 taksitten fazlasının yapılamayacağı belirtildi. A.K isimli vatandaş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Borcumu ödemek istiyorum fakat hiçbir şekilde yardım edilmiyor. Elektrik firmaları insanları kaçak kullanıma yönlendiriyor. Zaten kaçak kullanımın faturası da bize kesilince bir haksızlık, eşitsizlik doğuyor. Bu hukuk dışı, insanlık dışı uygulamalar düzeltilmeli."

Faturamızı getirmeyen şirket kesmek için adeta kapıda bekliyor”

A.K sözlerine şöyle devam etti; Faturaları bize ulaştırmayan şirket söz konusu kesim olunca hemen kapıda bitiyor, çoğu zaman kesim için tebligat, ihbar da bırakılmıyor. Elektrik şirketinin özelleşmesinin ardından yapılan bu uygulamalar çok can sıkıcı. Yetkililer de vatandaşı değil büyük şirketleri kolluyor.