Elektrik Mühendisleri Odası: Özelleştirmenin sonu karanlık oldu, tek çözüm kamulaştırma

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) artan elektrik faturası maliyetleri karşısında yaklaşık 4 milyon kişinin ödenmemiş fatura sebebiyle elektriğinin kesildiğini ifade ederek, elektrikte kamulaştırma çağrısı yaptı.
Elektrik Mühendisleri Odası: Özelleştirmenin sonu karanlık oldu, tek çözüm kamulaştırma
2022-04-22 22:16:30   Güncelleme: 2022-04-22 22:16:30    

Kurumun resmi internet sitesinde 'Özelleştirmenin sonu karanlık oldu, tek çözüm kamulaştırma' başlığıyla yapılan açıklamada 'Gün geçtikçe açığa çıkıyor ki, toplum olarak elektrik alanındaki özelleştirme ve piyasalaştırma uygulamalarının maliyetini karşılayamaz noktaya geldik. Milyonlarca hanede kesinti yaşanırken, milyonlarca konutta ödemeler ancak sosyal yardımla yapılabiliyor' denildi.

EMO, elektrikte yapılan özelleştirmelere değinerek 'Elektriğin yeterli, kaliteli, sürekli ve düşük maliyetli olarak sunulacağı iddiasıyla gidilen özelleştirmelerin Türkiye‘yi getirdiği nokta, arz güvenliğinden yoksun, pahalı ve şeffaflıktan uzak bir yapı olmuştur. Bir avuç sermayedarın kârını artırmak pahasına, milyonlar karanlığa mahkum edilmektedir' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca sorunun köklü çözümünün kamusallaştırma olduğu ifade edilerek 'Başta siyasi partiler olmak üzere toplumun tüm kesimlerini, bugünden başlamak üzere kademeli ve kapsamlı bir kamulaştırma programı oluşturmak için göreve davet ediyoruz' çağrısı yapıldı.

Bakan Dönmez yalanlamıştı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu sabah Fox TV'de yaptığı açıklamada faturasını ödeyemediği için elektriği kesilen abone sayısının 4 milyon olduğunu ifade etmiş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise elektriği kesilen abone sayısının 278 bin olduğunu belirterek, Kılıçdaroğlu'nu yalanlamıştı.

Vehaber Menu