Elif Çakır: Yargı, HSK eliyle siyasi iktidarın vesayeti altına alınmış durumda

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, iktidarın istemediği kararları veren hakimlerin HSK tarafından sürüldüğünü belirterek, ' Yargının durumu ortada; HSK eliyle siyasi iktidarın vesayeti altına alınmış durumda. Kurul, yargıçların üzerinde Demokles’in kılıcı gibi sallanıyor. Siyasetin yargıyı kuşattığı bu dönemde Hakim Halit Kılıç’ın başına gelecekleri bilerek ve göze alarak hukuka uygun olarak 'tahliye' kararı vermesi oldukça kıymetlidir' yorumunu yaptı.
Elif Çakır: Yargı, HSK eliyle siyasi iktidarın vesayeti altına alınmış durumda
2022-06-28 19:57:46   Güncelleme: 2022-06-28 19:57:46    

'Siyasi ve askeri casusluk' suçlamasıyla gözaltına alınan DEVA Partili Metin Gürcan hakkında tahliye kararı veren Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halit Kılıç’ın Trabzon'a sürüldüğünü söyleyen Çakır, ' Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halit Kılıç 11 Haziran’daki ikinci duruşmada Metin Gürcan hakkında 'tahliye' kararı verdi. Savcılık Metin Gürcan’ın tahliye kararına itiraz etti, 27. Ağır Ceza Mahkemesi savcılığın itirazını yerinde bularak 12 Haziran tarihinde tahliye kararını bozdu. Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi 15 Haziran gününe yeni bir duruşma açarak bir kez daha 'tahliye' kararı verdi. Mahkemenin bu kararı oy birliği ile verdiğini yazalım. Ve HSK Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halit Kılıç’ı Trabzon’a sürdü' ifadelerini kullandı.

'Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidarı yargının bağımsız olmasını istemiyor' diye yazan Çakır, 'Hakimlere 'coğrafi teminat' getirmenin ne anlama geldiğini en iyi iktidar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan biliyordu çünkü. Verdikleri kararlardan dolayı sürgün edilen bütün yargıçlarımızı böylesi zor bir zamanda hukuka sahip çıktıkları için kutluyorum' dedi.

Vehaber Menu