Elindeki kesik çocuk başıyla 'ölüm benim' diye bağırdı!

Moskova'da elinde kesik bir çocuk başıyla bir metro istasyonunun yakınında bulunan bir kadın gözaltına alındı
Elindeki kesik çocuk başıyla 'ölüm benim' diye bağırdı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Çocuğun bakıcısı olan kadının, Orta Asya kökenli olduğu belirtiliyor. Polis yetkilileri, sorguya alınan kadının davranışlarının normal olmadığını, akli dengesinin bozuk olabileceğini açıkladı. 

Olayın yaşandığı semtte hafta sonunda bir evde yangın çıkmış, yangın sonrası başı kesilmiş halde, 3-4 yaşındaki bir çocuğun cesedi bulunmuştu. Oktyabrskoye Pole metro istasyonu civarında çekilen ve sosyal medyada hızla yayılan videolarda kadının kesik başı havaya kaldırdığı görülüyor.

Emniyetten yapılan açıklamada “Edindiğimiz ilk bilgilere göre çocuğun bakıcısı olan 1977 doğumlu, Orta Asya Cumhuriyetleri’nden birinin pasaportunu taşıyan kadın anne, baba ve büyük çocuğun evi terk etmesini beklemiş, sonra henüz bilemediğimiz sebeplerle çocuğu öldürmüş, daireyi ateşe vermiş ve olay yerini terk etmiş.” denildi.

Rus medyasında yer alan haberlerde zanlının Özbek olduğu, kurbanın ise küçük bir kız çocuğu olduğu belirtiliyor. Video görüntülerinde kadının tekbir getirdiği, “Ben bir teröristim. Ölüm benim.” diye bağırdığı görülüyor. Olaya tanık olan Rus gazeteci Polina Nikolskaya da yaşadıklarını, “Metronun yakınlarında duruyordu. Allahuekber diye bağırdığı için dikkatimi çekti. Elinde kanlı bir baş vardı ama gerçek olmadığını düşündüm. Sonra etrafımdaki insanlar gerçek olduğunu söyledi.” ifadeleriyle aktardı.

BBC