Emekli Emniyet Müdürü Fatih Eryılmaz: Cem Küçük, nezarethanede olması gerekirken, yine televizyondaydı

Cumhuriyet yazarı, gazeteci Barış Pehlivan, DHKP-C’lilerin adliye saldırısının büyümesini engelleyen özel harekatçının ismini veren Cem Küçük hakkında, 'Eğer biraz yakın Türkiye tarihi biliyorsanız, o polis memurunu DHKP-C’nin hedef listesine soktuğunu anlarsınız' görüşünü aktardı.
Emekli Emniyet Müdürü Fatih Eryılmaz: Cem Küçük, nezarethanede olması gerekirken, yine televizyondaydı
2024-02-14 15:47:45   Güncelleme: 2024-02-14 15:47:45    

Pehlivan, 'Bu satırların yazarına ve gazetemizin birçok değerli kalemine hiç ilgisi yokken bu maddeden dava açanlar, Cem Küçük’e karşı neden kılını kıpırdatmıyor? Bakınız, ben kimsenin tutuklanmasına çağrı yapacak değilim. Yargı bizzat AKP medyasının bu yöntemleriyle de çürüdü. Bununla birlikte... Eğer biraz yakın Türkiye tarihi biliyorsanız, Cem Küçük’ün isim vererek o polis memurunu DHKP-C’nin hedef listesine soktuğunu anlarsınız.' diye yazdı 

Emekli emniyet müdürü Fatih Eryılmaz'ın, 'DHKP-C, 20 sene sonra bile ‘intikam’ diye devlet görevlilerine saldıran bir örgüt. Açık bir kanun var. ‘Kanun önünde eşitlik’ denilen bir ilke de bulunuyor. Yani ‘Kanun Ahmet’e uygulanır ama Mehmet’e uygulanmaz’ diye bir şey mi var? Yok. O halde açık, aleni suç işliyor bu adam. Gelin görün ki Cem Küçük, o yayının akşamında nezarethanede olması gerekirken, yine televizyondaydı.' dediğini aktaran Pehlivan,  'Herkes eşittir, bazıları daha eşittir' sözü kitaptaki küçük bir cümleydi sadece. Şimdi sadece o cümlenin kitabını yazıyoruz...' yorumunu yaptı.