Emine Bulut cinayeti sonrası acil yardım uygulaması KADES'i 112 bin kişi indirdi

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Mayıs 2018’de açtığı şiddete maruz kalan kadınlar için tek bir butonla yardım çağırabilecekleri KADES uygulamasını indirenlerin sayısında büyük artış yaşandı.
Emine Bulut cinayeti sonrası acil yardım uygulaması KADES'i 112 bin kişi indirdi
2019-08-28 10:23:04   Güncelleme: 2019-08-28 10:28:59    

Hürriyet'ten Ece Çelik'in haberine göre şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden KADES uygulamasına giriyor, Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyorlar. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, uygulamayı kullananların sayısı 70 bin iken, Emine Bulut cinayetinden sonra 182 bine çıktı.

Kullanıcıların, Google Play Store ve Apple Store uygulamasından indireceği 'Kadın Destek Uygulamasını (KADES)', T.C. kimlik numarasını girerek ve EGM’den gelen aktivasyon kodu ile aktifleştirip kullanılabiliyor.

Emniyet'ten kadınlar için yardım butonu

Tanıtım videosu sosyal medya da birçok kurum tarafından paylaşılan uygulama Türkiye'de son zamanlarda işlenen kadın cinayetlerine önlem alma hedefi taşıyor.

Google Play ve Apple Store'dan indirilebilen uygulamanın tanıtım videosunda, kendisini tehlikede hisseden kadınlar uygulamada bulunan kırmızı butona basıyor. Ve olay yerine en hızlı şekilde emniyet ekipleri geliyor.

Vehaber Menu