Engellenen Sputnik Türkiye, Facebook üzerinden çalışmaya devam ediyor!

Sputnik haber ajansı ve radyosu tarafından ‘Sputnik Türkiye, Facebook üzerinden çalışmaya devam ediyor
Engellenen Sputnik Türkiye, Facebook üzerinden çalışmaya devam ediyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-22 22:26:16    

Sputnik'in Türkiye'de hiçbir uyarı olmadan engellenmesi nedeniyle, haber ajansı siteye girilen içeriklerin tam metnini Facebook hesabında https://www.facebook.com/sputnik.turk/?fref=ts yayımlamaya başladı. Bu içeriklerin linkleri Sputnik'in Twitter  hesabı https://twitter.com/sputnik_TR üzerinden de paylaşılıyor.

Türkiye'deki okurlar ayrıca Sputnik'in Android ve iOS için geliştirilmiş mobil uygulamaları sitede yayımlanan tüm haberlere ulaşabilecek.


Sputnik haber ajansının sitesi perşembe akşamı Türk okurlar için ulaşılamaz hale geldi. Zira Türkiye Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) hiçbir uyarı yapmadan siteye erişimi engellenmişti.

Türkiye’deki okurlar, Sputnik'in sputniknews.com adresinde olan İngilizce sitesine ve haber ajansının diğer dillerdeki sayfalarına girdiklerinde şu yazıyla karşılaşıyor:


 '5651 Sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda, sputniknews.com hakkındaki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın 14/04/2016 tarih ve 490.05.01.2016.-56092 sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından idari tedbir uygulanmaktadır.'

TİB yetkilileri Sputnik'e yaptıkları açıklamada, sitenin engellendiğini doğruladı. Sitenin erişime yeniden açılıp açılmayacağına ise mahkemenin karar vereceği belirtildi. Nitekim Sputnik'e bilgi veren bir TİB yetkilisi, şu açıklamada bulundu: 'Sputnik'i engelleme kararı alıp bu kararı mahkemeye götürdük. Bu prosedür kanunlarda var. Kanunlara göre, yasalara aykırı olan herhangi bir bilgi yayımlayan siteler kapatılıyor ve sonra mahkemeye gidiliyor. Site yeniden açılacak mı yoksa kapalı mı kalacak, buna mahkeme karar verecek.'

 

Sputnik'in kapatılması, Türkiye'de ifade özgürlüğü ve basına yönelik ilk baskı eylemi değil. Türk yetkililer 4 mart'ta da resmi görüşten farklı yayıncılık yapan Feza Gazetecilik A.Ş. ve Zaman gazetesine yönelik baskı girişiminde bulunmuştu. Bu medya şirketine kayyum atanmış, ofisinde aramalar yapılmıştı. İstanbul'da gazetecilere yönelik baskı nedeniyle yapılan protestolara polis sert bir biçimde müdahale edip biber gazı kullanmıştı.


Sputnik (sputniknews.com), onlarca ülkede bulunan multimedya basın merkezlerine sahip olan haber ajansı ve radyo. Sputnik markası 30’dan fazla dilde hizmet veren  internet siteleri, dijital ve analog yayınlarını yapan radyo istasyonları, mobil uygulamalar ve sosyal ağ sayfalarını tek çatı altında birleştiriyor. Sputnik adı altında 24 saat İngilizce, İspanyolca, Arapça ve Çince haber yayınlanıyor.

 

 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü