Enkazdan çıkan 78 kilo altının sahibi esrarını koruyor; Zabun ailesi haberleri yalanladı

Depremlerin ardından enkaz kaldırma çalışmaları sırasında bir kepçe operatörü tarafından bulunan ve Kahramanmaraş'ın ünlü kuyumcusu Zabunlara ait olduğu iddia edilen altın kemer dolu çanta ile ilgili Zabun ailesi, 'Haberler gerçek dışıdır. Sayın M. Akif Zabun, bahsi geçen adreste ikamet etmemektedir' açıklamasını yaptı.
Enkazdan çıkan 78 kilo altının sahibi esrarını koruyor; Zabun ailesi haberleri yalanladı
2023-02-24 14:43:41   Güncelleme: 2023-02-25 14:15:07    

İki büyük depremle çok sayıda binanın yıkıldığı ve binlerce insanın yaşamını yitirdiği Kahramanmaraş'ta enkaz çalışması sırasında ekipler bir çanta dolusu altın kemer buldu. O ana ilişkin görüntüler kısa sürede sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Ads by Kiosked

78 kilo ağırlığında olduğu öğrenilen altınların İbrahim Zabun'a ait olduğu öne sürüldü. Deprem felaketinde yerle bir olan Pentapark Apartmanı'nda oturduğu iddia edilen İbrahim Zabun ve çocuklarının ise enkazdan sağ çıkıp çıkmadığı bilinmiyordu.

Zabun ailesi, iddiaları yalanladı

Haberlerin ardından kuyumculuğun hesabından bir açıklama yapıldı. Açıklamada, 'Çeşitli haber sitelerinde yapılan sayın M. Akif Zabun beyin hayatını kaybetmesi ve 78 kilo altın bulunması ile ilgili haberler gerçek dışı ve asılsızdır. Bu paylaşım Zabun beyin şahsi isteğidir. Kendisi bahsi geçen adreste de ikamet etmemekteydi. Kamuoyunun bilgisine sunarız' ifadeleri yer aldı.

Sahibi ya da mirasçıları çıkmazsa Milli Emlak'a devredilecek

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'nde muhafaza edilen altınların kime ait olduğu araştırılacak. Sahibinin ya da mirasçılarının çıkmaması durumunda ise altın kemerlerin 5 yıl sonra Milli Emlak'a devredileceği öğrenildi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü