ENVER AYSEVER: AHMET HAKAN BİLDİĞİNİZ ŞARLATANDIR!

'Türkiye kimsenin babasının malı değildir'
Enver Aysever: Ahmet Hakan bildiğiniz şarlatandır!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Enver Aysever, kendisine 'yobaz' diyen Ahmet Hakan'a yanıt verdi. SoL'un haberine göre, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, İsveç-Türkiye karşılaşması öncesinde açılış törenine kız çocuklarının türbanla çıkartılmasına tepki gösteren Enver Aysever’i "yobazlık"la suçlamıştı. Hakan'a yanıt gecikmedi. Aynı zamanda Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi'nin ilk imzacılarından olan Aysever, Hakan'a yanıtı bu kürsüden verdi. 

 

Dün, Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi'nin İstanbul toplantılarından biri, Kadıköy'de bulunan Caddebostan Kültür Merkezi'nde büyük bir coşkuyla yapıldı. Salonun tamamen dolduğu, gelenlerin koridorlara ve sahnenin kenarlarına oturarak izlediği toplantının konuşmacıları, yazar Enver Aysever, Komünist Parti Merkez Komite üyesi Kemal Okuyan ve oyuncu Sevinç Erbulak'tı. Aynı zamanda buluşmanın moderatörlüğünü de yapan Aysever, diğer konuşmacılara söz verdikten sonra kendisi konuştu. Aysever, konuşmasında, kendisine birkaç gün önce "yobaz" diyen Ahmet Hakan'a sert yanıt verdi.

 

'BİLDİĞİNİZ ŞARLATAN'

Hakan, "Mini etek görünce deliye dönen Akit falan yobazsa… Başörtüsü görünce çılgına dönen Enver falan da yobaz. Ve bu iki yobaz arasında aslında pek fark yok" diyerek evlere şenlik bir "yobazlık" tanımı geliştirdi. Bu "keşfe" dikkat çeken Aysever, "Ahmet Hakan bildiğiniz şarlatandır" dedi.

 

Aysever'in yanıtı şöyle:

 

"Ahmet Hakan denen adam bugün Hürriyet’te bana yobaz diyor Ben de kendisine burdan söylüyorum: Ahmet Hakan yobaz değildir bildiğiniz şarlatandır. Orada bir iki gün daha kalabilmek için kişiliğinden memleketinden vazgeçenlere karşı Nazım’ın izinden gelen ve memleketine sahip çıkan milyonlar var biz az değiliz, Türkiye kimsenin babasının malı değildir. Elbetteki aydındılanmacı olacağız elbetteki bilimi ilerlemeyi savunacağız elbetteki kadın evde bir süs bitkisi olmayacak dünyanın gittiği yönde Türkiye de girmek zorunda kalacak, başka yol yok. Bana diyorlar ki ’45 çocuğun tecavüzünde hepimiz suçluyuz’ hadi oradan! ben suçlu değilim, ben yalan söylemedim. Size şerefimle söylüyorum ki AKP’yi pazarlayan yetmez ama evetçileri affetmeyeceğim. Akil adamım diye ortaya çıkıp ülkeyi kan gölüne çevirenlere hayatımda yer vermeyeceğim."