Erbakan: Orta Doğu'daki işgalcilerin amacı petrol değil, amaç büyük İsrail'in kurulması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 'ABD'nin Orta Doğu'daki işgalcilerin amacı petrol de değil. Amaç, büyük İsrail'in kurulması ve İsrail'in güvenliğinin sağlanması. Orta Doğu'daki petrolü çıkarıyor, doların sahibi kendisi. Asıl sebep İsrail'i korumak... O gün satılan topraklar bugünkü toprakların yüzde 10'u bile değil. Oradaki insanlara bir de zorla tehditle burada toprak satmaya zorladılar. Terör estirdiler, onlar da baktılar ki canları tehlikede, öyleyse ben de kaçayım canımı kurtarayım diyorlar. Filistin topraklarını sattı o yüzden böyle oldu gibi bir durum söz konusu değil' dedi.
Erbakan: Orta Doğu'daki işgalcilerin amacı petrol değil, amaç büyük İsrail'in kurulması
2023-10-17 23:14:33   Güncelleme: 2023-10-17 23:17:35    

Haber Global'de yayınlanan Buket Aydın ile Yüz Yüze'nin bu haftaki konuğu Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan oldu.

Fatih Erbakan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

'Filistin'de büyük bir insanlık suçu işleniyor. Bu bir katliam. Amerika'yı arkasına almış, bomba yağdırıyor, sonra da Siyonist rejim bunu savaş olarak adlandırıyor. Buradaki mesele Siyonizm'i anlamaktan da geçiyor. Oradaki rejimin amacı ne?

Bu savaş, insanlık ile Siyonizm arasındaki savaş. Kendi ideolojileri doğrultusunda her şeyi mübah gören, herkesi öldürebilecek bir canavar bu rejim. Gazze'de o canavarın vahşetini izliyoruz. Fosfor bombası kullanılıyor, bir insanlık suçu. Bunu çocuk hastanesine atıyor. Kendisi dışındaki insanları öldürmeye susamış bir ideoloji.

AA muhabirinin çektiği fotoğraflarla beyaz fosfor bombası kullandıkları kanıtlandı. Bu bir savaş ve insanlık suçu. Elektrik ve su da kesildi. Arkasında ABD yönetimi ve ordusu var.

ABD yönetiminin Siyonizm etkisinde olduğunu Erbakan Hoca ifade etmişti ama döneminde pek de anlaşılamadı. Zaman geçtikçe, Körfez Savaşları, Irak'ın işgali oldukça ABD yönetiminin nasıl bir Siyonist etkisinde olduğunu gördü dünya.

ABD Savunma yetkilileri Siyonist olmak zorunda, yazılı olmayan bir kural bu. Joe Biden, 2017'de bir kongreye katılıyor, Siyonizm'le ilgili bir ödül veriliyor, 'Ben Siyonist'im, bunun için Yahudi olmak gerekmez' diyor. Trump da yine İsrail'i destekledi. ABD'li bir yazarın kitabında, cumhuriyetçiler ile demokratların arasındaki tek fark konuşma metinleridir, iki taraf da Siyonist güçlerin adamlarıdır.

'Amaç, büyük İsrail'in kurulması'

ABD'nin Orta Doğu'daki işgalcilerin amacı petrol de değil. Amaç, büyük İsrail'in kurulması ve İsrail'in güvenliğinin sağlanması. Orta Doğu'daki petrolü çıkarıyor, doların sahibi kendisi. Asıl sebep İsrail'i korumak.

Suriye'de PYD/YPG'yi desteklemelerinin nedeni bu. Sünni nüfus göç etsin, temizlensin ve bölge birleştirilip orada kukla bir terör devleti kurulsun. Yoksa oradaki Kürt halkını sevdiklerinden değil kendilerinin dışındakileri insan olarak bile görmüyorlar.

Savaş gemisi, uçak gemileri gönderiliyor, 2 bin ABD askeri yönlendiriliyor. Diplomatlara, ateşkes, gerginliğin azaltılması gibi ifadelerin kullanılmaması talimatı veriliyor. İsrail'in arkasında yangınla körükle gidiliyor. İsrail ordusu zaten kat kat üstün ve orada katliam yapıyor. Biden Siyonist'im diyor, Blinken Yahudi kimliğimle geldim, diyor. Gözleri hiçbir şeyi görmüyor.

Dünya Siyonizm'inin baş aktörü Rothschild ailesi. Çok büyük bir servetleri var ve bunu 1800'lerde yapıp savaşlara yön verip siyasete yön vermişler. Frankfurt'tan çıkıp tüm Avrupa'ya yayılmışlar. Amaçları büyük İsrail'in kurulması.

Sultan Abdülhamit Han'dan toprak istiyor, Osmanlı'nın da borcu var. Bunu sileriz ama Filistin'de buna karşılık toprak istiyoruz diyorlar ama kovuluyorlar. Toplanıp tahttan indireceğiz diyorlar, Osmanlı'yı yıkacağız diyorlar. Emmanuel Karasu görevlendiriliyor. 1909'da Abdülhamit Han tahttan indiriliyor.

İsrail'in kurulması için 'ben parayla toprak satmam' dediği için tahttan indiriliyor. Savaşın çıkış sebebi Avusturya Macaristan İmparatorluğundan. Sırp bir masona suikast yapılıyor ve savaş başlıyor. İngiltere ile Fransa Rothschild etkisinde. Osmanlı toprakları İngilizlerin kontrolüne geçiyor. 2. Dünya Savaşı'nda Hitler'in zulmünden kaçan Yahudiler de geliyor.

'O gün satılan topraklar bugünkü toprakların yüzde 10'u bile değil'

O gün satılan topraklar bugünkü toprakların yüzde 10'u bile değil. Oradaki insanlara bir de zorla tehditle burada toprak satmaya zorladılar. Terör estirdiler, onlar da baktılar ki canları tehlikede, öyleyse ben de kaçayım canımı kurtarayım diyorlar. Filistin topraklarını sattı o yüzden böyle oldu gibi bir durum söz konusu değil. Hitler ruh hastası bir tip ama bunu iktidara gelirken de bankerlerle ilişkisi ortaya konulmuş. Silah ticareti ve para bunların elinde, Hitler'e aslında arka planda destek verdiklerini iddia eden çalışmalar var.

Siyonizm'de diğer insanlar bize köle olsun diye yaratıldılar. Onların bir hayvan kadar bile değerleri yok gözlerinde. Diğer insanların malı, canı, kanı bize helaldir şeklinde sapkın bir inanç. Büyük İsrail de Nil ve Fırat arasında. Ardından da tek merkezli büyük İsrail Devleti'ni kuracağız diyorlar. Ateşkes çağrılarını da amacına ulaşmak da çok uzak görüyorum. Ancak siz bir güç ortaya koyabilirseniz, onlardan daha güçlü olursanız geri çekilirler. Bir şey yapmak lazım. 75 senedir kınamalar bir sonuç getirmedi.

Bizim İsrail'deki büyükelçimizi çekmemiz ve Ankara'daki elçiyi göndermemiz lazım. ABD üssünün kaldırılması lazım. Petrolün vanalarını kısmak lazım. Dünyadaki doğal gazın yarısından fazlası Müslüman ülkelerde. Bu durdurulabilir.

'İsrail ve ABD malları Türkiye öncülüğünde boykot edilmeli'

İsrail ve ABD malları Türkiye öncülüğünde boykot edilmeli. Gandhi bir keçiyle birlikte mağaraya girdi, sonra dedi ki 3 aydır onunla yaşıyorum, onun sütüyle beslendim ve tüyüyle kendime yatak yaptım biz Hintliler olarak İngilizlerin hiçbir malına mecbur değiliz dedi. İngiltere'deki şirketler hükümete baskı yaptılar, böylece Hindistan bağımsızlığını kazandı. 2,5 milyarlık İslam aleminin tavrı bunların kendilerine gelmeleri için bir vesile olur. Netanyahu hakkında da tutuklama kararı çıkarılmalı. Ukrayna'da 554 çocuk ölmüş savaşın başından beri, Gazze'de 10 günde 754 çocuk öldürüldü.

Hem finans hem siyasal olarak ABD'yi de arkasına almışlar. Hepinizi yok edeceğim diyorlar. Bu sadece Filistin'le de sınırlı değil, bütün insanlık bana köle olacak diyorlar. Müslüman ülkelerin elinde çok ciddi güçler var.

Maalesef Müslüman ülkeleri birlik olamıyor. 2,5 milyarlık muazzam bir güç var. Afganistan'da bile lityum gücü var. Dış güçler buna muhtaç, bu bile kullanılsa, bizim bir heyet Sudan'a gitti. ABD ambargosu var demişler, bu ambargoda bütün Sudan ürünlerine ambargo konulmuş sadece bir tanesi dışında, Arap zamkı. Gazlı içeceklerin ham maddesi bu.

BM de bilgisiyle başka ülkelerin de dahil olması söz konusu olabilir deniz tarafında bir insani koridor kurulması konusunda Mehmetçik görevlendirilebilir. En azından insani yardım için. Mehmetçik 54. hükümette oraya gitti. Orada bir tane kurşun bile atılmadı. Savaşmak için değil barışı muhafaza etmek için gitmişti. Şimdi de en azından insani yardımların ulaştırılması için böyle bir şey sağlanabilir. Bunun içinde Meclis Başkanlığına başvuru yaptık.