Erdal Beşikçioğlu: Markette etiket fiyatı değiştirmekten insanların parmakları su topladı

Ünlü polisiye dizisi Behzat Ç'nin başrol oyuncusu Erdal Beşikçioğlu, katıldığı bir yayında enflasyon ve zamlarla ilgili, 'Çok enteresan değil mi? Memura, işçiye zam yapıyorsunuz ama diğer her şeye de aynı oranda zam yapıyorsunuz. Son 4 aydır süpermarketlerde insanların etiketlemekten parmak uçları su topladı bence' dedi.
Erdal Beşikçioğlu: Markette etiket fiyatı değiştirmekten insanların parmakları su topladı
2023-01-25 19:31:57   Güncelleme: 2023-01-25 19:31:57    

Emrah Serbes'in aynı adlı romanından uyarlanan, 'Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi' dizisinin oyuncuları Beşikçioğlu, İnanç Konukçu ve Berkan Şal, tv100'de yayınlanan, 'Az Önce Konuştum'a konuk oldu. Oyuncular, Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı.

Programda, Beşikçioğlu ile Işık arasında geçen asgari ücret, zam, enflasyon diyaloğu ve Fatih Artman sorusu dikkati çekti.

Beşikçioğlu, hayat pahalılığına dikkati çekerek, 'Çok enteresan değil mi? Memura, işçiye zam yapıyorsunuz ama diğer her şeye de aynı oranda zam yapıyorsunuz. Şöyle düşün ekmek 1 lira, adamın maaşı 5 lira. 7 lira oluyor, ekmek 3 lira oluyor' dedi.

'İnsanların etiketlemekten parmak uçları su topladı'

Işık da, 'Aslında pek de öyle değil ağabey. Hayatın pahalılaştığı kadar, insanların maaşlarına zam yapılmadı, yapılamıyor' yanıtını verdi. İkili arasında yaşanan diyalog şöyle;

Beşikçioğlu: Ben bundan bahsediyorum zaten.

Işık: Sanki aynı oranda zam yapılmış gibi anladım.

Beşikçioğlu: Hayır öyle değil. Ama yine zam yapmaya devam ediyorsun. Zam yapmışsın, yeterli zammı almamışsın. O zammın üzerine tekrar zam yapıyorsun. Son 4 aydır süpermarketlerde insanların etiketlemekten parmak uçları su topladı bence.

Işık: Asgari ücret, 8 bin 500 lira oldu. İyi ki de oldu. Çok güzel, şahane, daha da olsun, şikayetimiz de yok ama 8 bin 500 liraya İstanbul'da kiralık bir ev bulsanıza...

Beşikçioğlu: Mümkün değil, hadi orta ölçekli bir iş yerine 8 bin 500 lira, bu kendi içerisinde yüzde 40 da bunun vergilerini koy. 12 bin liraya falan mâl oluyor bir personel o küçük ölçekli iş yerine.

Harun karakteri Behzat Ç'de neden oynamadı?

Beşikçioğlu, ilk sezonlarda ana karakterlerden biri olan Harun karakterini oynayan Fatih Artman'ın neden kadroda yer almadığını da anlattı. Artman'ın, kendi kararıyla, 'Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi' dizisinde  yer almadığını söyleyen Beşikçioğlu, 'Kendisi güçlü oyuncu, olsaydı güzel olurdu. Endişe duymuş olabilir' dedi.

Artman gibi önemli karakterlere hayat veren oyuncuların yeni sezonda yer almamalarıyla ilgili de konuşan Beşikçioğlu, şöyle devam etti:

'Bu soru çok soruluyor, 'Serdar abi niye yok, Ercan niye yok?' Arkadaşlar, 10 yıl geçti projenin üzerinden insanlar birtakım kanallara gitti ben de olamayabilirdim başkası da olmayabilirdi. Bunun altında buzağı aramaya gerek yok. Fatih oynamak istemiyor demek ki ama bizim Fatih'in kendi inisiyatifi oynasa güzel olurdu ama anlıyorum da yarattığınız karakteri, 10 yıl sonra yeniden gündeme getirmek akıllı işi değildir o konuda endişe de duymuş olabilir. Güçlü oyuncu olsa güzel olur.'