Erdal Ergüler: Bir savcı olarak Didem Arslan Yılmaz; Mobbing, ihanete güzellemeler, 'Söyle Hüseyin, Mithat'ta olmayan ne var sende?'

Erdal Ergüler: Bir savcı olarak Didem Arslan Yılmaz; Mobbing, ihanete güzellemeler,
2023-02-01 06:32:34   Güncelleme: 2023-02-01 10:06:36    

Uzun süredir gündemi meşgul eden Mine Kocadağ cinayeti, eşinin internet aramaları geçmişi ile benim de radarıma takıldı. Fırsat buldukça bazı videoları izledim. Açıkçası beynim yandı. Ailevi sorunları nedeniyle Mithat Kocadağ'a kaçan bir kadın, çocuğu da var. Tiktok'ta yayın yapıyor. Evli ve çocukluyken Tiktok üzerinden bir erkekle buluşuyor. Cinsel birliktelik yaşıyor. Sonra eşine bunu anlatıyor. Bu da kesmiyor sevgilisi kapıya geliyor, arada bunu alıyor, dahası kocasıyla bile iletişime geçiyor. Sonrası trajik tabii ki.
Erkeğin ilişkiyi kesmesi gereken yerde kesemediği, kadının sevgilisiyle kocasını tanıştırdığı garip bir ilişkiler yumağı.


Ses kayıtlarına göre kadın Mithat'a sevgilisi Hüseyin'i sevdiğini söylerken 'çocuğun' var onu düşün diyor. 'Çocuğun' diyor. Yani Mithat tek başına çocuk yapmış, düşünmesi gereken de Mithat. Buraya kadar zaten beynimiz yanmışken Didem Arslan Yılmaz programa sevgili Hüseyin'i davet ediyor. 'Acaba Mine Mithat'ı niye bıraktı', 'Sende ne buldu Hüseyin' gibi sorular soruyor. 'Bak karını gezdirmemişsin' gibi enteresan sonuçlar çıkarıyor. Hem cinayetin, hem ihanetin eleştirildiği bir program beklerken garip bir şekilde 'gezdirmezsen aldatır' onayı alıyoruz. Hepimiz biliyoruz ki ilişkilerde arzular da seçimler de 'gezdirmek' üzerinden şekillenmiyor. 'Beni çok gezdirdi' diye aşık olma, çekici bulma nedeni görülmemiştir. Her ne kadar farkında olunmasa da bu örtülü bir biçimde cinayete onay vermek anlamına da geliyor. Evet bu anlama geliyor çünkü;  Cinayetin tüm detaylarından ruh hali çökmüş, başka bir psikolojik boyuta geçmiş Mithat görürken, bu travma yetmiyormuş gibi 'Söyle Hüseyin sen neden daha iyisin' diye soran enteresan bir sunucu. Arada evli kadınla birlikte olan Hüseyin'in koca Mithat'a ayar verme çabaları, fırçalaması da cabası.

İşte tam da bu davranış hukukta 'tahrik' diye geçiyor. Adam pişman olup kendini toparlayacak psikolojiye geçse ısrarla önüne 'Daha iyi olan Hüseyin imgesi' konulup belki de bilinçdışına 'Kendini de öldür Mithat ' mesajı gönderiliyor.. Onay böyle veriliyor. Zaten kararmış hayatlara reyting uğruna bir tekme de böyle vuruluyor.

Bilemedim ama hiçbir programda devrelerim bu denli yanmamıştı.