Erdal Ergüler yazdı: Kocasından başka erkeğin elini tutmuş olan kadınlar şerefsiz mi? Zeytinburnu çocuğu Emre Belözoğlu'nun nasıl futbolcu olduğunu inceleyelim

Emre Belözoğlu yaptığı bir açıklama ile 'Bir tane annem var, babamdan başka kimsenin elini tutmamış, eşim var benden önce kimsenin elini tutmamış. Şeref istiyorlarsa bizde fazlasıyla var' açıklaması ile şeref ya da şerefsizliğin tanımını el tutmak ile yaptı. Ben Emre Belözoğlu'nun Zeytinburnu'nda başlayan hikayesine ve etek öpme versiyonuna değineceğim.
Erdal Ergüler yazdı: Kocasından başka erkeğin elini tutmuş olan kadınlar şerefsiz mi? Zeytinburnu çocuğu Emre Belözoğlu'nun nasıl futbolcu olduğunu inceleyelim
2023-03-15 19:54:54   Güncelleme: 2023-03-17 23:31:07    

Zamanında Zeytinburnuspor ve Zeytinburnu'nda bulunan amatör kulüpler çok kaliteli futbolcular yetiştirdi ama nasıl olduysa Zeytinburnu'nda yetişip de isim yapan 2 futbolcu oldu. Biri Arif diğeri Emre. İkisinin de ortak noktası Fethullah Gülen ile adının anılması.

Arif, Yıldızspor isimli amatör kulüpte Muharrem Hoca tarafından yetiştiriliyor ardından yolu Fethullah Gülen cemaati ile kesişiyor ve işler değişiyor. Emre de Zeytinburnu'nda Köfteci Orhan, Çerkez Büfe arasında mekik dokuyan bir gençken ve bana göre yaşıtlarından aman aman farkeden bir yeteneği bulunmazken diğerlerinden farklı olarak sıyrılıyor. Emre Belözoğlu'nun Galatasaray'ın Paf takımında oynadığı yıllarda yeğeni Volkan Bahçekapılı Zeytinburnuspor'un altyapısında oynuyor. Aynı şekilde Volkan'ı diğer yaşıtlarından ayıran aman aman bir özelliği bulunmazken takımda kaptan olarak yer alıyor. İlerleyen yıllarda da Fatih Terim'in kızı ile evleniyor.

Bana göre şeref örneğin fırsat eşitliğidir. Zeytinburnu altyapılarında çok yetenekli isimler varken sadece cemaatle ilişkili Arif ve Emre'nin sıyrılıp bir yere gelmesi üzerinden onur, haysiyet,erdem tanımı yapamayız.

Fethullah Gülen'le ilişkisi olduğu için 'bir şey' olan, bağlantı olmadığında kaybolup gidilen bir ortamda 'şeref' üzerine büyük sözler etmek sakıncalıdır. İnsanca ve onurlu yaşam buna adapte olmak olmadığı gibi bir parçası olmak hiç değildir.