ERDEMİR'in eski genel müdürü tutuklandı

Fethullah Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) eski genel müdürü ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Oğuz Nuri Özgen tutuklandı.
ERDEMİR'in eski genel müdürü tutuklandı
2016-12-22 09:58:20   Güncelleme: 2016-12-22 09:58:20    

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Fethullah Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında 2 Aralık'ta gözaltına alınan Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.'ın (ERDEMİR) eski genel müdürü, çıkarıldığı mahkeme tarafından 20 gün sonra tutuklandı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda 'FETÖ' soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan şüpheliler dün sabah saatlerinde Zonguldak Adliyesi'ne sevk edildi. Erdemir Eski Genel Müdürü ve yönetim kurulu üyesi, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Başkanvekili Oğuz Nuri Özgen'in de aralarında bulunduğu şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildi.

2 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda aralarında mühendis, formen, güvenlik görevlisi ve işçilerin de bulunduğu 10 şüpheli gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 4 şüpheli cumhuriyet savcılığında ifade verdi. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen ERDEMİR Eski Genel Müdürü Oğuz Nuri Özgen tutuklanarak cezaevine gönderildi, 3 şüpheli ise adli kontrol yöntemiyle serbest bırakıldı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü