Erdoğan: Akaryakıttaki artışı yakından takip ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Elektrikte ve doğal gazda sübvanseler ile vatandaşımızı korumayı sürdürüyoruz. Akaryakıttaki artışı da yakından takip ediyoruz' dedi.
Erdoğan: Akaryakıttaki artışı yakından takip ediyoruz
2022-03-09 12:45:23   Güncelleme: 2022-03-09 12:45:23     © AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor.
Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:
Bu CHP peşine taktığı, bir kısmının ismini bile zikretmediği partilerle 28 Şubat ittifakı kurdu. Muhalefetin iddialı olmasını isteriz.
Cumhurbaşkanı adayını bile belirleyemeyenler doğrudan başbakanlık pazarlığına giriştiler. Bir defa parlamentoda yeter sayınız var mı? Bu gülünç orta oyunu bile tek başına karşımızdakilerin milleti nasıl kandırmaya çalıştığını ortaya koyuyor.
Dün, Gezi olaylarında 'ekonomiyi batırın' çağrısı yapanlar bunlardı. Dün patates soğan üzerinden, bugün yağ üzerinden ülkenin başına kara bulutlar üzerine toplamaya çalışanlar yine bunlar.
28 Şubat ittifakının ortaya koyduğu bir program bile yok, tek yaptıkları şey koalisyon güzellemesi yapmak.
CHP dün neyse bugün de o, yarın da aynısı olacak. 28 Şubatta ortakları yarın da aynı şekilde davranacaklar. Milletimiz bu zihniyete ülkeyi asla teslim etmez.
Fiyat artışının ve enflasyonun tüm dünyada sorun olduğu açıktır, yine de son 10 yılın en yüksek büyüme oranına ulaştık.
Finansal istikrarı korumaya yönelik önlemler aldık. Döviz kurlarındaki oynaklığı önemli ölçüde giderdik.
Tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV'sini düşürdük.
Hiç şüphesiz bir hayat pahalılığıyla karşı karşıyayız, ancak enflasyonun sadece ülkemize mahsus bir durum olmadığı bir gerçektir.
Ülkemizin de içinde yer aldığı bölge son 11 yıldır zor günler geçiriyor.
Her konuda vatandaşlarımız lehine yapılabilecek ne varsa hayata geçireceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın
Barışın çocuklarını inşallah yeniden ihya etmeliyiz.
Merak ediyorum nerde bu dünyada gücü elinde bulundurduğunu söyleyen ülkeler? Hani geldiler mi? Sadece bol bol nasihat çekiyorlar. Kendi çıkarları olunca dünyayı ayağa kaldıranları bölgedeki katliamı uzaktan seyrediyorlar.
Güya gelişmiş devletler, kınama mesajları dışında zulme ses çıkarmadılar. Ülkemizin bölgeye istikrar getirmeye çalışan operasyonlarını engellemeye çalıştılar.
Elektrikte ve doğal gazda sübvanseler ile vatandaşımızı korumayı sürdürüyoruz. Akaryakıttaki artışı da yakından takip ediyoruz.
Rus halkına, sanatçılarına, edebiyatına yönelik cadı avını andıran uygulamaları kabul etmiyoruz. Hale bak, Almanya'da filarmoni orkestrası şefi Putin'in arkadaşı diye görevine son veriyorlar, böyle saçmalık olur mu?
Mazlumları, dinine, kökenine, derisinin rengine göre ayıran bir zihniyetin ne insaniyetle ne de medeniyetle hiçbir bağı yoktur.
Rusya Ukrayna arasındaki gerilimin sıcak savaşa dönmesinden üzüntü duyuyoruz.
Savaşın kesinlikle kazananı olmaz.
Türkiye'nin anahtar ülke konumu tüm dünyada büyük takdir görüyor. Yarın Ukrayna Rusya dışişleri bakanları görüşecek.