Erdoğan: Aydın müsveddesi, bir dikili taşları yok!

Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi’nin öncülüğünde 200’ü aşkın aydın, yazar ve sanatçı, ‘Suriye’de Savaşa Hayır‘ başlıklı bir bildiriyle '1 Mart 2003 Tezkeresi’nde deneyip yapamadığı şeyi, Türkiye’yi bir kirli savaşa sokup perişan etme imkanını R. T. Erdo
Erdoğan: Aydın müsveddesi, bir dikili taşları yok!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Fotoğraf: DHA

İstanbul’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, içlerinde Baskın Oran, Hasan Cemal, Murat Belge, Oya Baydar gibi isimlerin olduğu bildiriye imza veren 200 kişiye tepki gösterdi.

Erdoğan,  “Türkiye’den aydın müsveddesi diye geçinenler çıktı, yine bunlar şimdi onların yanında yer alıyor. Bunlara benim milletimin tepkisi olması lazım. Herhangi bir yerden profesörlük almış diye aydın olacak diye bir şey yok” diye eleştirdi.

Ekranları başında kendisini izleyenlere seslendiğini söyleyen Erdoğan şöyle devam etti: “Bütün teslimiyetim milletime yöneliktir. Bu adamların hiçbirinin bu ülkede dikili bir taşı yoktur. İşte o yetiştirdikleriniz bu ülkede bunları yapıyor. Siz ellerine silah verdiniz, üniversitelerimizi kan gölüne çevirdiniz. Aynısını şimdi yapamadığınız için kuduruyorsunuz, çıldırıyorsunuz.”


Erdoğan, Ankara saldırısına ilişkinse, Batı’ya bir kez daha sitem ederken, YPG’yi terör örgütü olarak görmediğini kaydeden ABD’ye yüklendi. Cumhurbaşkanı, “Bizim tek üzüntümüz Batı’nın anlamamakta diretmesidir. Belgelerle, bilgilerle anlatmamıza rağmen şu olayla ilgili bile terör örgütünün adını vermemektir. Bizim yanımızda olmaları güzeldir ama bu netice verecek bir şey değildir” diye konuştu.


Erdoğan, “Beni Kirby’ye muhatap ederseniz bu yanlış olur. Benim sayın Obama’yla bir görüşmem olacak saat beşte. Sözcünün bu açıklamalarının herhangi bir getirisi götürüsü yoktur.”