Erdoğan Bayraktar: Güvenlik görevlisi kardeşimle helalleştik!

Eski Şehircilik ve Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar güvenlik görevlisini darp etti.
Erdoğan Bayraktar: Güvenlik görevlisi kardeşimle helalleştik!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İstanbul Avrupa Konutları'nda  güvenlik görevilisine yumruk atan ve copla saldıran eski Bakan Erdoğan Bayraktar, darp ettiği görevliyle 'helaleştiğini' açıkladı. OdaTV'nin haberine göre Bayraktar'ın makam aracı dün (Pazar) 21.08'de İstanbul Halkalı'da bulunan Avrupa Konutları-3 sitesine geldi. Sitenin 3. giriş kapısına gelen Bayraktar'ın aracına kapıda bulunan güvenlik görevlisi kim olduğunu ve kime geldiğini sordu.

 

Otomobilin şoförü soruya yanıt vermezken araçta bakanın olduğunu ve kapıyı açmasını söyledi. Güvenlik görevlisi siteye misafir gelenlerin kimliğini ve kime geldiğini öğrenmek zorunda olduğunu, ancak site sakininin onayının olması durumunda misafiri siteye kabul edebileceğini söyledi.

 

Bu yanıta karşılık önce Bayraktar'ın korumaları güvenlik görevlisini kulübenin camından dışarı doğru çekerek darp etti. Görevlinin direnmesi üzerine arabanın arka kapısından inen Bayraktar, koşarak güvenlik kulübesine girdi ve görevliye saldırdı. Güvenlik görevlisinin elindeki copu da alan Bayraktar, görevliyi copla da darp etti. Araya girenler olayı yatıştırmaya çalışırken bu sırada Bayraktar ve korumaları güvenlik görevlisine hakaret etti ve vurmaya devam etti. Dışarı çıkarılan Bayraktar, kulübenin camından copla tekrar güvenlik görevlisine vurdu. 

 

Bayraktar'ın bugün Twitter adresinden yayınladığı yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

 

Kamuoyunu dünden beri meşgul eden olay basına yansıdığından çok daha farklı şekilde cereyan etmiştir. Buna rağmen söz konusu haberde adı geçen güvenlik görevlisi kardeşim bugün ziyaretime geldi. Olayın bu noktaya gelmesinden dolayı rahatsız olduğunu ifade etti. Ben de kendi adıma üzgün olduğumu belirttim. Sarıldık, helalleştik. Böyle bir dönemde milletimizi meşgul ettiğimiz için üzgünüz.