Erdoğan: Bir şeyler kotarmaya çalıştıklarını görünce kinim artıyor

'Avrupalı ülkelere geçmeye çalışan Müslümanları görünce hicap duyuyorum'
Erdoğan: Bir şeyler kotarmaya çalıştıklarını görünce kinim artıyor
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    



İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Üyesi Ülkelerin Kalkınmasında Kadınların Rolü 6. Bakanlar Konferansı toplantısında konuşan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Bu konferansın düzenlenmesindeki katkıları sebebiyle İİT Genel Sekreterliği’yle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza şükranlarımı ifade ediyorum.

Gündemimizdeki konuların yanı sıra İstanbul’un keyfini çıkarmanızı istiyorum. Bu kadim şehir size ev sahipliği yapmaktan gurur duyacaktır. 14-15 Nisan 2016 tarihlerinde yine bu şehirde toplanan 13. İslam Zirvesi’yle birlikte  İİT’nin dönem başkanlığını devraldık.

Dönem başkanlığımızı İslam aleminin ve ülkelerimizin son derece ciddi sınamalardan geçtiği bir dönemde en verimli şekilde değerlendirmenin gayreti, çabası içindeyiz.

Temel meselelerin çözümü için mutlaka yakın işbirliği içinde olmamız, ortak hareket etmemiz gerekiyor. İslam aleminin en büyük sıkıntısı Rabbimizin emri istikametinde değil de ne yazık ki, tersi demek istemiyorum, o da bize yakışmaz, ona uzak bir tavır içinde yaşamamızdan kaynaklanıyor. İnananlar kardeştir diyoruz ama ne yazık ki gereğini yerine getirmiyoruz. Hepiniz Allah’ın ipine sarılın ilahiyesi mevcut ama başka yerlere sarılanlar var. Bu şekilde bir dağınıklık içinde olan 1 milyar 700 milyon nüfuslu İslam dünyası var.

Filistin başta sorunları henüz çözememişken önümüze yeni sınamalar çıkıyor. Bölgemizde ve dünyada dökülen kanlara, yitirilen canlara, zulümlere, mağduriyetlere baktığımızda sıkıntıyı hep Müslümanların çektiğini görüyoruz. Daha acısı dökülen kanın faillerinin yine Müslümanlar olmasıdır.

Sabahleyin Türkiye, Afrika ülkeleri ekonomik ve ticari iş birliği toplantısındaydım oradan buraya geldim. Orada da tüm Afrika ülkeleri vardı ve yıllar yılı bu Afrika ülkelerinin tüm zenginliklerini kimlerin sömürdüğünü herhalde sizler de biliyorsunuz.

Bir taraftan sömürü, bir taraftan da kölelik yaptırıldı. O zaman ayaklarının bileklerine zincir vurmak suretiyle, şimdi zihinlerimize zincir vurmak suretiyle bu köleliği devam ettiriyorlar.


Bunlar karşısında daha ne kadar duyarsız kalacağız. Müslümanların erkekleri katledilir, kadınları, çocukları her türlü zillete maruz bırakırken İslam dünyası tek bir anını nasıl huzurlu geçirebilirler? Başka yerde aramayalım, sorun zaten orası. Coğrafyamızda bir asırdır oynanan bu oyuna daha ne kadar tahammül edeceğiz?

İslam, kalbi ve zihni özgür olanların dinidir, bunu böyle bilmemiz lazım. Çünkü iradesini başka bir güce rahmeden Rabbine sırtını dönmüş demektir. Hiçbir Müslüman böyle bir duruma düşmez, düşemez. Ben diğer tüm sıfatlarımdan ari şekilde Türkiyeli bir Müslüman olarak Suriye'de yaşananlardan hicap duyuyorum.

Irak'ta yaşananlardan hicap duyuyorum. Somali'de, Yemen'de yaşananlardan hicap duyuyorum. Akdeniz'de, Ege'de derme çatma deniz araçlarıyla itilip kakılma pahasına Avrupalı ülkelere geçmeye çalışan Müslümanları görünce hicap duyuyorum.  

Bir taraftan da hırsım artıyor, kinim artıyor. O dergilerinin kapaklarına Aylan bebeğin resmini basmak suretiyle bir şeyler kotarmaya çalıştıklarını görünce hırsım artıyor, kinim artıyor. Onları o hale getirenler kim önce bunun hesabını soralım"

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü