Erdoğan: Biz bu millete efendi olmaya geldik, hizmetkar olmaya değil

Malatya mitinginde AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'li yöneticilere 'Kuzey Irak'ta bir Kürdistan var, oraya defolun' dedi.
 Erdoğan: Biz bu millete efendi olmaya geldik, hizmetkar olmaya değil
2019-03-06 19:02:56   Güncelleme: 2019-03-06 19:13:09    

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malatya'da düzenlediği mitingte partililere seslendi. Konuşmasına CHP'ye ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle seslenerek başlayan Erdoğan, 'Geldiğimiz nokta itibarıyla Türkiye'de artık muhalefet açığı değil devşirme muhalefet sorunu vardır' dedi.

'Mevcut yönetim altında CHP, milli irade düşmanları tarafından kullanılan bir koçbaşına dönmüştür. CHP tarihinin en büyük kimlik bunalımını yaşıyor. Meclis kürsüsünden Rumlarla aynı dili konuşup, Rum tezlerine sözcülük, borazanlık yapıp Yunan gazetelerine manşet oluyorlar. Bay Kemal 82 milyonun huzurunda YPG terör örgütüne sahip çıkıyor, YPG'nin ülkemiz için bir tehdit oluşturmadığını iddia ediyor. Geldiğimiz nokta itibarıyla Türkiye'de artık muhalefet açığı değil, devşirme muhalefet sorunu vardır. Siz sırtınızı terör örgütlerine dayamaya devam edin, biz de sırtımızı halkımıza ve Allah'a dayıyoruz.'

HDP'nin bir önceki Eş Genel Başkanları, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Şimdiki Eş Genel Başkan Sezai Temelli'nin açıklamlarını ekrandan seçmenine izleten Erdoğan, Temelli'nin 'Batıda da kazanacağız Kürdistan'da da kazanacağız açıklamalarını izlettikten sonra, HDP Eş Genel Başkanı ve HDP'li siyasetçiler için 'Kuzey Irak'ta Kürdistan diye bir yer var orya defolun' dedi.

Konuşmasının sonuna doğru bir gafa da imza atan AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Biz millete hizmetkar olmaya geldik' yerine, 'Efendi olmaya geldik' dedi:

'Biz bu millete efendi olmaya geldik. Öyle mi? Hizmetkar olmaya değil hizmetkar olmaya geldik, efendi olmaya değil. Bunu düzeltelim'