Erdoğan: Bizi 50 yıldır AB üyesi ülkeler hep oyalamıştır, bugün de oyalıyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında, uluslararası basın toplantısına katıldı. Erdoğan 'Tahıl meselesinde Rusya'yı dışlayan bir sürecin sürdürülebilir olma ihtimali çok düşüktür' dedi.
Erdoğan: Bizi 50 yıldır AB üyesi ülkeler hep oyalamıştır, bugün de oyalıyorlar
2023-09-10 17:18:41   Güncelleme: 2023-09-10 17:18:41    

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında, uluslararası basın toplantısına katılıyor.
Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
Fas'taki deprem, 6 ay önce asrın felaketini yaşamış bir ülke olarak tüm imkanlarımızla Faslı kardeşlerimize yardıma hazırız.
Mültecilerin gönüllü ve güvenli dönüşü sağlanmalıdır.
Putin ile görüştüm Soçi'de. Rusya, Katar ve Türkiye olarak 1 milyon ton tahılın Afrika ülkelerine ulaştırılmasını önemsiyoruz. Tahıl meselesinde Rusya'yı dışlayan bir sürecin sürdürülebilir olma ihtimali çok düşüktür.
Polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakılması çok açık bir provokasyondur, nefret suçudur. Hiç kimse bizden buna sessiz kalmamızı bekleyemez. Ülkemizin teklif ve gayretleriyle, kutsal kitaplara saldırı, G20 bildirisinde de kınanmıştır.
Küresel gıda güvenliğine katkı için yakın zamanda Gıda Güvenliği Çalışma Grubunu toplayacağız.
İnsanlığın ortak geleceği adına İslam düşmanlığının yükseldiği tüm ülkelerin, bu konuda artık daha kararlı politikalar izlemesi gerektiğine inanıyorum.
Denizler mülteci mezarlığı oldu.
Yarın büyük ihtimalle Paşinyan (Ermenistan Başbakanı) ile de görüşeceğim.
Karadeniz'de sükuneti bozacak bölgede gerilimi tırmandıracak her türlü adımdan uzak durulması gerektiği kanaatindeyiz.
Biden ile ayaküstü de olsa görüştük. F-16 konusu da gündeme geldi. F-16 konusunu İsveç'e bağlamaları doğru değil. İsveç de İsveç diyorlar, bu yaklaşım bizi üzmektedir. Benim cevabım siz her şeyi kongre diyorsunuz, benim de kongrem TBMM. TBMM'den geçmediği sürece bu karar benim evet demem mümkün değil. İsveç'in üzerine düşenleri yapması lazım.
Sayın Lavrov ile uzun uzadıya görüşme yaptık. Tabi ki Şi'nin de olması iyi olurdu.
Bizi 50 yıldır AB üyesi ülkeler hep oyalamıştır, bugün de oyalıyorlar. Oyalasalar da oyalamasalar da Türkiye Türkiye'dir, biz yolumuza devam ederiz.