Erdoğan: Bizi beğenmeyip parti kuranlar, ömürleri boyunca söyledikleri her şeyi yutma pahasına CHP listelerinden adaylık sırasına girdiler

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı'nı hedef aldığı konuşmasında, 'Geçmişte CHP'ye yöneltmedik itham bırakmayanlar, Kılıçdaroğlu'nun eteğine sarıldılar. Bizi beğenmeyip ayrı parti kuranlar, yedili masanın dolgu malzemeliğine razı oldular. Ömürleri boyunca söyledikleri her şeyi yutma pahasına CHP listelerinden adaylık sırasına girdiler. Bölücü örgütün siyasi uzantıklarıyla ne pahasına olduğunu kendilerinin dışında kimsenin bilmediği kirli bir ortaklık kurdular' dedi.
Erdoğan: Bizi beğenmeyip parti kuranlar, ömürleri boyunca söyledikleri her şeyi yutma pahasına CHP listelerinden adaylık sırasına girdiler
2023-04-12 16:17:23   Güncelleme: 2023-04-12 16:17:23    

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nın açılış töreninde konuşan Erdoğan, muhalefeti sert sözlerle hedef aldı. 

Millet İttifakı için 'yedili masa' diyen Erdoğan, 'Dağdan masada arıza çıkaranlara da ayar veriliyor. Seçimden sonra ne yapacaklarını da anlatıyorlar. Neymiş, Selo'yu bırakacaklarmış, terörist başını bırakacaklarmış, hukuk devletinde ne kadar içeride hukuken tutuklu ya da mahkum olanlar varsa bunları da bay bay Kemal diyor ki bırakacağız. Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldıracaklarmış! Hale bak ya! Eşek vezir olmuş, katır silahtar!' diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

'Türkiye'nin her seçimi milli iradenin tecellisinin vesilesi olması bakımından önemlidir. 14 Mayıs Cumhuriyetimizin yeni asrındaki yol haritasını belirleyecek olmasından ayrıca ehemmiyetlidir. Tek parti faşizmi, terör, kriz dönemlerini bir daha geri gelmemek üzere tarihin derinliklerine hep birlikte gömdük. Türkiye Yüzyılı'yla güvenli, huzurlu, zengin, güçlü büyük Türkiye'nin inşası için kolları sıvama vaktidir. 21 yılda ülkemize gerçekleştirdiğimiz demokrasi ve kalkınma atılımlarını bundan sonra yapacaklarımızın temeli girizgahı olarak görüyoruz.

Bu heyecanla geleceğimize bakarken birileri de Türkiye'yi 30-50 yıl öncesine döndürmenin hesaplarını yapıyor. Bay Bay Kemal'in başka yapacağı iş yok. Ona şu kadar buna bu kadar, birisine bu kadar. Yetmez ki altılı masa hepsinden doyması lazım. Yedili masa var o da masanın altındaydı çıktı. İP sen ne iş yapıyorsun? Niye masadan durmadan kaçtın gittin, yerliydin milliydin. Bay Bay Kemal terör örgütünün parlamentodaki uzantısıyla niye partisinde değil de parlamentoda görüştü. Partilerinin adını da değiştirdiler yeni isimle ortaya çıktılar. Burada bu uygulanan projeye gereken dersi 14 Mayıs'ta vermeye var mıyız? Muhalefetin son dönemdeki telaşı bu hesabın eseridir. Çok çalışmamız lazım.

Bilhassa 2 ayda istismar edilmedik kavram, ayaklar altına alınmadık değer bırakmadılar. Artık şurada kaldı 35 gün. 

Yedili masanın etrafındaki her bir parti kendi kırmızı çizgilerine dair ne varsa hepsini bir kenara bıraktı. Bir senedir millete umut diye pazarladıkları masaya kumar masası, noter masası dediler, tekmediler, tıpış tıpış dönüp tekrar oturdular. 

Geçmişte CHP'ye yöneltmedik itham bırakmayanlar, Kılıçdaroğlu'nun eteğine sarıldılar. 

Bizi beğenmeyip ayrı parti kuranlar, yedili masanın dolgu malzemeliğine razı oldular. Ömürleri boyunca söyledikleri her şeyi yutma pahasına CHP listelerinden adaylık sırasına girdiler. 

Bölücü örgütün siyasi uzantıklarıyla ne pahasına olduğunu kendilerinin dışında kimsenin bilmediği kirli bir ortaklık kurdular. 

Yürek sızlatan bir tablo ile karşı karşıyayız. Bölücü terör örgütü PKK, her gün bir ele başlarının ağzından yedili masaya desteğini açıklıyor. Milletim, Kandil'den verilen talimatlarla yola giden bu bay bay Kemal'e ve onun yavrularına destek verilebilir mi?

Dağdan masada arıza çıkaranlara da ayar veriliyor. Seçimden sonra ne yapacaklarını da anlatıyorlar. Neymiş, Selo'yu bırakacaklarmış, terörist başını bırakacaklarmış, hukuk devletinde ne kadar içeride hukuken tutuklu ya da mahkum olanlar varsa bunları da bay bay Kemal diyor ki bırakacağız. Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldıracaklarmış! Hale bak ya! Eşek vezir olmuş, katır silahtar! 

FETÖ, yedili masanın fedailiğine soyunmuş durumda. Mensuplarına, ceza evlerinden çıkma, kamuya geri dönme sözü veriyor. Bir de ülkeden ve milletten hesap sorma tehdidinde bulunuyor. 

Bir de çocuklarımızı, gençlerimizi sapkın akımların mezesi yapmak için yanıp tutuşanlar var. Neydi bu? LGBT... AK Parti'nin de MHP'nin de diğer Cumhur İttifakı'nın ortaklarının LGBT diye bir derdi yok. Şu anda, Millet İttifakı denilen bu zillet ittifakının böyle bir derdi var. Derdiniz yoksa açıklayın! Niye bugüne kadar açıklamadınız! İP'i de Saadet'i de nereye DEVA ise bilmiyorum... Bunlar ne millidir ne yerlidir. Erkek ve kız evlatlarımıza göz diken bu muhalefetin yanında bunlar saf tutmuştur. 

Terör örgütleriyle mücadelenin süreceği, güven ikliminden taviz verilmeyeceğine yönelik bir söz duydunuz mu? Terör örgütlerinin başını sınır ötesindeki inlerinde ezmek için yürüttüğümüz operasyonların devam edeceğine yönelik bir söz duydunuz mu? Sapkın akımları uzak tutmak için kararlı bir duruş iradesi duydunuz mu? Yedili masa bunları yapmamanın pazarlığı ile seçime gidiyor. Bu böyle bir proje. Masadakilerin hiçbirinin ülkeye eser, hizmet kazandırmak gibi bir derdi yok. 

Ana muhalefetin Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyükşehir belediyelerinin başkanları onlarda değil mi? Bir eseriniz olsun be! 

Biz, Cumhuriyetimizin yeni asrını Türkiye yüzyılı yapmaya geliyoruz. Fark, o kadar açık ki size daha fazlasını söylemeye gerek duymuyorum. 

14 Mayıs'ta bunları siyasi mevta yapmaya hazır mısınız? 14 Mayıs bu bakımdan çok önemli, Cumhurbaşkanlığında oyunuza talibiz. Parlamentoda oyunuza talibiz. Cumhur İttifakı'nı gümbür gümbür Cumhurbaşkanı ve parlamento üyeleriyle inşallah bu seçimlerde sandıklardan çıkarmaya hazır mıyız? Seçim beyannamemizi paylaştık. Seçimlere kadar gece gündüz sizlerle birlikte olmayı sürdüreceğiz. 21 yıllık eser ve hizmetlerimize de ülkemize ve milletimize sözümüz olan Türkiye Yüzyılı vizyonumuza güveniyoruz. Birikimi kapasitesi olan çıksın karşımıza. Ne bize ne de rakibimize gözü kapalı oy vermeyin. Herkesi kantarınızda tartıp notunu verin, tercihinizi ona göre yapın. Sadece Cumhurbaşkanı adayları ve ittifaklar arasında tercih yapmayacaksınız. Atacağınız oylarla 15 Mayıs sabahı nasıl bir Türkiye'ye uyanmak istediğinize de karar vereceksiniz. Allah uhuletimizi, muhabbetimizi, yol arkadaşlığımızı daim etsin diyorum.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü