ERDOĞAN: BUNLARDAN ARKADAŞINIZ VARSA İHBAR EDİN!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi üyeleriyle Saray'da buluştu.
Erdoğan: Bunlardan arkadaşınız varsa ihbar edin!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye İhracatçılar Meclisi üyeleriyle buluştu.

Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadan başlıklar şöyle:

Ülkenin ihtiyacı olduğu her alanda tavrımı otaya koymaktan geri kalmadım. Kim ne düşünür diye düşünmeden sadece aziz milletimi düşündüm.17-25 Aralık darbe girişiminde gösterdiğim duruşu 15 Temmuz'da anlaşıldı. O ana kadar malesef birçok eş dost ahbap bizleri anlamıyordu, anlamamıştı. 15 Temmuz'da bu olay ortaya çıktı. Şimdi birçok kesim anladığını ortaya koymaya başladı.

EN YAKIN MESAİ ARKADAŞIMI KAYBETTİM

Ben en yakın mesai arkadaşımı kaybettim, aslında kaybolmadı çok yüce makama ulaştı. 16 yaşındaki yavrusu da onunla beraber o makama yürüdü. 2195 yaralımız, kimisinin ayağı kopuk, kolu kopuk gazi olarak ziyaretlerimizde gördükçe sorumluluğumuzun büyüklüğünü anlıyoruz. Bu işi adalet çerçevesinde, hukuk içinde hesabını soracağız.

RUSYA AÇIKLAMASI

İş dünyası diri olmazsa, güçlü olmazsa ülkemizin de diri olması mümkün değildir. Dün Rusya Federasyonuna bir ziyaret gerçekleştirdik. 10 sizden, 10 bizden olsun dediler. Dar kapsamlı bir işadamları zirvesi gerçekleştirdik. İnanıyorum ki çok kısa zamanda aramızdaki ekonomik ilişkileri düzelteceğiz.

Ne diyor FETÖ'cüler bu millet silahların karşısına dikilemez, bunlar kaçarlar diyor ama benim milletim anında, çağrımızı yaptık meydanlara dökülmekle kalmadı, tankların önüne geçti. Bunu sadece erkekler yapamadı, hanım kardeşlerim de yaptı. Gövdesi parçalanırcasına şehit oldu.

DOĞU ALMANYA'DA YAPTINIZ...

FETÖ mensuplarının başını ezmekte kararlıyız. İş dünyasında da bunları temizlemek şarttır. 

Yürüttüğümüz mücadeleyi ancak örgütün finans kaynaklarını çürüterek başarabiliriz Bazıları bize akıl veriyor. Bürokraside binlerce kişiyi uzaklaştırıyorsunuz, endişe ediyoruz diye. Kendileri yapıp bize akıl veriyorlar. Bize bu endişelerden bahsediyorsunuz ama siz bunu Doğu Almanya, Batı Almanya birleşmesinde yaptınız. Biz bunu yapacağız, bunları temizlemeye mecburuz.

Vehaber Menu