Erdoğan, can kaybının 35 bin 418’e yükseldiğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında AFAD Merkez Binası'nda açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 35 bin 418 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Erdoğan, can kaybının 35 bin 418’e yükseldiğini açıkladı
2023-02-14 19:28:32   Güncelleme: 2023-02-14 20:26:31    

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD merkezinde gerçekleştirilen depremden sonraki ilk Kabine toplantısından sonra açıklamalarda bulunuyor.

Milletimizin şüphesi olmasın. Devletimiz bakanlıklarıyla, kurumlarıyla, belediyeleriyle, sivil toplumuyla tüm imkanlarıyla deprem bölgesine ulaşmak ve çalışmak için canla başla mücadele etmiştir.

Can kaybı 35 bin 418’e yükseldi. Yaralılarımızın 13 bin 208’i halen hastanelerimizde tedavi altındadır.

* Deprem bölgesinde enkaz haline gelen 19 bini aşkın binadan 15 bininin müdahalesi tamamlandı.

* Deprem bölgesindeki yaklaşık 369 bin binadaki 1 milyon 850 bin ev ve iş yeri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri tarafından incelendi.

* Yaklaşık 250 bin kamu görevlimiz deprem bölgesindeki çalışmalarda yer alıyor.

* İlk belirlemelere göre deprem bölgesinde 47 bin binadaki 211 bin konutun, yıkılmış, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu tespit edildi.

* Bölgede yeni inşa edilecek konutlar ve şehirlerle ilgili hazırlıklara Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ‘miz tarafından başlanmıştır.

* Yıkılan binaların altında kalan son vatandaşımızı da oradan çıkarana dek çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

* Depremin yıktığı veya oturulamaz hale getirdiği her evi, her iş yerini yeniden yapıp hak sahiplerine teslim edeceğiz.

* Mart başı itibarıyla 30 bin konutun inşasına hemen başlıyoruz.

* Kaybedecek tek bir dakikamız bile olmadığının bilinciyle hasar tespiti biten her yerde derhal inşa çalışmasına geçeceğiz.

* Amacımız, bir yıl içinde deprem bölgesinin tamamındaki konut ihtiyacını çözecek sayıda kaliteli ve güvenli yapının inşasını tamamlamaktır.

Ayrıntılar geliyor...