Erdoğan: Dikişle hazırlanan topların, vurduğun zaman kafanı paramparça eden o günleri unutmak mümkün değil; oralardan artık buraya geldik

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Futbol Tarihi Sergisi açılışında konuştu. 'Futbol deyince dünyamızda ayrı ve çok özel bir pencere açılı' diyen Erdoğan, futbol oynadığı yılları andı.
Erdoğan: Dikişle hazırlanan topların, vurduğun zaman kafanı paramparça eden o günleri unutmak mümkün değil; oralardan artık buraya geldik
2022-11-02 20:52:26   Güncelleme: 2022-11-02 20:52:26    

'Dikişle hazırlanan topların, vurduğun zaman kafanı paramparça eden o günleri unutmak mümkün değil; oralardan artık buraya geldik' diyen Erdoğan, 'Aklı ermeye başladığından beri futbolda hem sahada yer alarak hem de seyirci olarak ilgilenmiş bir kardeşinizim' dedi.

'Türk futbolu adına ülkemizde ne varsa hepsi burada'

Erdoğan, Türk Futbol Tarihi Sergisi ile ilgili, 'Milli takımımızın dünya üçüncülüğünü, yurt dışında ülkemizi gururla temsil eden kulüplerimizin başarılarını gösteren malzemeler var. Bir asırdır ay yıldızlı formayı giyen, hafızamızda unutulmayacak hatıralar bırakan futbolcularımızla ilgili hatıralar var. Türk futbolu adına ülkemizde ne varsa hepsi burada. Sergimiz ‘futbol kardeşliktir’ temasıyla oluşturulmuştur. insanları renk, köken, inanç, cinsiyet, meslek, gelir gibi tüm ayrımlardan bağımsız olarak bir araya getiren futbolun kuşatıcılığıyla karşılaştırılabilecek pek az şey vardır' diye bahsetti. 

'Nesilden nesile miras kalan futbol birikimimize sahip çıkmak hepimizin görevidir'

Erdoğan sözlerinin devamında, 'İstisnaların kaideyi bozmayacağı ilkesi elbette burada da geçerlidir bizim için esas olan rekabeti sahada bırakan futbolcuların ve seyircilerin seyir vakitlerde sergiledikleri dostluk görüntüleridir. Kulüplerimizin çeşitli platformlarda bir araya gelerek futbolun özünde var olan centilmenlik ruhunu kurumsallaştırma gayretlerini takdirle takip ediyorum. Nesilden nesile miras kalan futbol birikimimize sahip çıkmak hepimizin görevidir. Sergimizle vücut bulan karşımızdaki bu nadide tablonun hepimizde çok güzel duygular bıraktığına inanıyorum' ifadelerini kullandı.

'Futbol deyince dünyamızda ayrı ve çok özel bir pencere açılır'

Erdoğan, devamında da şöyle konuştu:

'Gördünüz veya göreceksiniz bir kupayı ortadan bölmek suretiyle adeta barışa selam çakan bir anlayışın bu sahalarda vücut bulduğuna şahit olduk. Futbol deyince bizim dünyamızda ayrı ve çok özel bir pencere açılır. Kağıttan futbol toplarını yaptığımız, taşlardan kale direği oluşturduğumuz, bunların yanında şimdiki futbol topları nire. Dikişle topların hazırlandığı kafayı vurduğun zaman kafanı paramparça eden o günleri unutmak mümkün değil. Oralardan artık buraya geldik.

Aklı ermeye başladığından beri futbolda hem sahada yer alarak hem de seyirci olarak ilgilenmiş bir kardeşinizim. Mazisi 60 yılı aşan bu futbol aşkımızdan geriye ne kaldı derseniz söyleyeyim, geriye kalan tek şey çalımlarla, asistlerle, şutlarla olursa gollerle, 90+uzatma. O zaman hakemler sağ olsun uzatma da vermiyorlardı. 90 dakikaya sığdırılmış muhteşem görsellerdir. Bizim dönemimizde öyle futbolcular vardır ki biz onları sadece yetenekleri ve golleriyle hatırlamakla kalmıyoruz, biz onları asıl dürüstlükleriyle, efendilikleriyle velhasıl insanlıklarıyla rahmetle, saygıyla, hasretle yad ediyoruz.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü