Erdoğan: Emine Bulut hanımefendi ile ilgili olay, yenilir yutulur bir olay değil; ciddi bir vahşet, alçaklık, adiliktir

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'daki toplu açılış töreni vesilesiyle halka hitap etti.
Erdoğan: Emine Bulut hanımefendi ile ilgili olay, yenilir yutulur bir olay değil; ciddi bir vahşet, alçaklık, adiliktir
2019-08-25 18:22:30   Güncelleme: 2019-08-25 18:22:30    

Erdoğan'ın konuşmasının ana hatları şöyle:

* Hiçbir şehidimizin tek damla kanı, hiçbir kahramanımızın fedakarlığı boşa gitmemiştir, gitmeyecektir.

* PKK'ya terör örgütü diyemeyen Meclis'teki uzantılarına sandıkta gereken dersi verelim.

* Bay Kemal, sen bu terör örgütünün mensuplarıyla Ankara'dan İstanbul'a yürüyebilirsin ama bizim en ufak bir dirsek temasımız olamaz.

* Şehri sevmeyenler İstanbul sel felaketi yaşarken tatil yaptı.

* Çarpık siyasi anlayışın en başında CHP ile HDP yer alıyor. Hadi, HDP terör örgütünün uzantısı olmaktan hiçbir zaman kendini kurtaramadı. Peki ama yaşını Cumhuriyet ile bir tutan CHP'ye ne oluyor?

* CHP, sen kimin yanındasın? Eğer 'Türkiye'nin yanında olduğunu' söylüyorsan, o zaman milletimize düşmanlık edenlerin yanında ne işin var?

* (CHP'ye) Milletimiz sizden istiklalimizi ve istikbalimizi ilgilendiren konularda yuvarlık laflar değil, delikanlıca tavır bekliyor.

* CHP yönetimine, evlatlarına bir utanç değil, şeref mirası bırakmaları çağrısında bulunuyorum. Kazandığınız üç beş belediye sizi yanıltmasın.

* İdam kararını benim cumhurbaşkanı olarak tek başına çıkarma yetkim yok. Parlamentodan çıkıp gelirse onaylayacağımı söylemem zaten.

* Emine Bulut hanımefendi ile ilgili olay, yenilir yutulur bir olay değil. Bu ciddi bir vahşet, alçaklık, adiliktir. Vicdanımızın kabul etmesi mümkün değil, hukukun kabul etmesi de mümkün değil.