Erdoğan: Gençler, evliliğe karşı durmak yok ha! Siz bu LGBT'cilere bakmayın, bu CHP, İYİ Parti, HDP LGBT'ci!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Gençler, evliliğe karşı durmak yok, siz bu LGBT'cilere bakmayın, Cumhur İttifakı kutsal ailesiyle bu yolda yürüyor' dedi.
Erdoğan: Gençler, evliliğe karşı durmak yok ha! Siz bu LGBT'cilere bakmayın, bu CHP, İYİ Parti, HDP LGBT'ci!
2023-04-24 16:06:02   Güncelleme: 2023-04-24 16:06:02    

Erdoğan, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için 'Terörist Selo' ifadesini kullandı. Erdoğan, 'Togg’u, Kızılelma'yı, İmece'yi geliştirirken vatandaşımızın kasaptaki ete, süte erişmesini  kolaylaştırıyoruz' görüşünü savundu.

Erdoğan, Bursa Gemlik'teki Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü'nün Temel Atma Töreni'ne Togg aracı ile geldi.

Erdoğan Bursa Gemlik'te yaptığı konuşmada şunları söyledi:

'Togg sadece bir otomobil markası değildir. Aynı zamanda tasarımı, yazılımı ile bir teknoloji hamlesidir. Batarya hamlesi de bu atılımın en önemli hamlesidir. Bu bataryalar sadece Togg'ta değil pek çok alanda kullanılan ürünlerdir. Şimdiden Bursa'mıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

'Esnafımızla ilgili bazı müjdeleri paylaşacağım'

Esnaflarımızla ilgili bazı müjdelerimizi paylaşacağım. Daha önce bir bölümüne vergi muafiyeti getirmiştik. Evde imal ettiği ürünleri internetten satanları vergi muafiyeti kapsamına alıyoruz. 320 bin liradan 700 bin liraya çıkarıyoruz. Basit usulde vergilendirilen esnaflarımızın kazançlarını vergiden muaf tutmuştuk. Dünyada örneği olmayan düzenleme yapmıştık. 830 bin esnafımız muafiyetten yararlanıyor. Basit usulden yararlanma hadlerini yeniden düzenledik. Basit usul dışında kalan 13 büyükşehrimizdeki pazarcı esnaflarımızı bu uygulamaya dahil ediyoruz. Pazarcı esnafımıza hayırlı olsun.

'Ben Bay Bay Kemal gibi konuşmuyorum, o bu tür müjdeleri verir ama hepsi palavra'

Ticari aracını yenilemek isteyen esnafa müjdemiz var, ben Bay Bay Kemal gibi konuşmuyorum, o bu tür müjdeleri verir ama hepsi palavra. Şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, çekici işletmeciliği, aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek. Tüm bu konularla ilgili detaylar açıklanacaktır. İnşallah yeni Meclis faaliyete geçtiğinde ilk yapacağımız işlerden biri bu olacaktır.

'Gümbür gümbür 14 Mayıs’ta sandıkları patlatmaya var mıyız?'

Gümbür gümbür 14 Mayıs’ta sandıkları patlatmaya var mıyız? 14 Mayıs’ta sandığa sıkı sıkıya sahip çıkmaya var mıyız? Sizler de görüyorsunuz. 7’li koalisyon ülkemizin tüm kazanımlarını yok etmek için artık gün sayıyor. Onlarla beraber gün sayan başkaları da var. Sizler de görüyorsunuz. 7’li koalisyon ülkemizin tüm kazanımlarını yok etmek için artık gün sayıyor. Onlarla beraber gün sayan başkaları da var.

Erdoğan'dan Demirtaş'a: Terörist Selo

Mesela Bay Bay Kemal, 'Cezaevlerini boşaltacağız' diyor, ya bu ülke hukuk devleti ya, neyi boşaltıyorsun? Terör örgütünün parlamentodaki temsilcileriyle Bay Bay Kemal görüşmesini yaptı mı yaptı. Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan terörist Selo’yu bile çıkartacağım diyor.

Bunun yanında Apo'yu da çıkaracağım diyor. Bunu diyen kim? Bunun yanında Meral Hanım, o da söylüyor. HDP zaten söylüyor. Bunlar şehitlerimizin kanını yerde bırakmaya var. Biz şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız. 

'Gelin şimdi hep beraber 14 Mayıs’ta da bu 7’li masayı gömelim'

Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te var mıyız, burada teröristleri gömdük mü, gelin şimdi hep beraber 14 Mayıs’ta da bu 7’li masayı gömelim. PKK ve FETÖ terör örgütlerinin mensupları şimdi gün sayıyormuş. Siz onları 14 Mayıs'ta sandığa gömerek bütün heveslerini kursaklarında bırakacaksınız. Siyasi, askeri  faaliyetlerimizden rahatsız olanlar da gün sayıyor. Eğitimde, sağlıkta güvenlikte, ulaşımda, tarımda herhangi bir proje vaat ettiklerini duydunuz mu? Evlatlarımızın geleceğine dair bir projelerini duydunuz mu? Tek misyonu güvenliğimizi terör örgütlerine, geleceğimizi emperyalistlere teslim ederek ülkemizi yarım asır geriye götürmektir. Allah’ın izniyle ülkemizi bu yıkım ekibinin insafına terk etmeyeceğiz. 

Burası Bursa'nın en önemli ilçesi Gemlik... Eskiden İstanbul İzmir arası 7.5 saatti, 3 saat 15 dakikaya indirdik mi? Bay Bay Kemal sen galiba İzmir milletvekilisin değil mi? İzmir’in büyükşehir belediyesi ve birçok belediyesi size ait, ne yaptınız İzmir’e ya? 3 saat 15 dakikaya İstanbul- İzmir arasını indiren AK Parti iktidarı, biziz. Biz yaparız, siz yıkarsınız. Osmangazi, Yavuz Selim köprülerini, Marmaray’ı, Avrasya Tüneli yaptık mı kullanıyor musunuz? Bizim derdimiz bu. Biz size aşığız aşık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.

'Son birkaç ayda ülkemize kazandırdığımız yatırımların sadece zekatıyla bile biz bunların hayallerini geride bırakırız'

Karşımızdaki cumhurbaşkanı adaylarının ve muhalefetin hepsini üst üste koyun, sadece son birkaç yılda, birkaç ayda açılışını yaptığımız projelerin yanına bunlar yaklaşabilir mi? Son birkaç ayda ülkemize kazandırdığımız yatırımların sadece zekatıyla bile biz bunların hayallerini geride bırakırız. Karadeniz gazının bu kazancı ile geleceğimize de yatırım yapacağız. Aile ve Gençlik Bankası kuracağız. Amacımız aile kurumunu güçlendirecek çalışmaları buradan finanse edeceğiz. Ev hanımlarının primlerinin üçte birini buradan karşılayarak emekli olmalarını sağlayacağız.

Kılıçdaroğlu'na yatırım yanıtı

Bay bay Kemal  Londra'nın tefecilerinden 300 milyar dolar getirecekmiş. Bay Bay Kemal böyle atmakla filan olmuyor. Esrar, eroin kaçakçılarından para getireceksin, yok böyle bir şey ya.

Gençlere evlilik kredisi

Gençlerimize eğitimden istihdama, iş kurmadan evlenmeye her konuda yine buradan destek vereceğiz. İstihdamlarını bu kaynakla kolaylaştıracağız. Girişimci gençlerimizin de yanında olacağız.  Gönül huzuru ile yuvalarını kurmaları için 2 yıl ödemesiz faizsiz 150 bin lira kredi ile evliliklerini teşvik edeceğiz.

'Gençler, evliliğe karşı durmak yok, siz bu LGBT'cilere bakmayın'

Gençler, evliliğe karşı durmak yok. Siz bu LGBT'cilere bakmayın. Bu CHP LGBT'ci, İYİ parti LGBT'ci, HDP LGBT'ci. Cumhur İttifakı kutsal ailesiyle bu yolda yürüyor.  Her haneden en az bir kişinin işe girmesini sağlayacağız. Yeni projeler üzerinde çalışırken çarşı pazardaki durumu da unutmuyoruz. Enflasyonu tek haneye indirmekte kararlıyız. Üretim maliyetleri ile ilgisi olmayan, aşırı fiyat artışlarının gerisindeki açgözlülerden hesap soracağız.

'Togg’u, Kızılelma'yı, İmece'yi geliştirirken vatandaşımızın kasaptaki ete, süte erişmesini  kolaylaştırıyoruz'

Togg’u, Kızılelma'yı, İmece'yi geliştirirken vatandaşımızın kasaptaki ete, süte erişmesini  kolaylaştırıyoruz. Her seçim, ülkelerin ve milletlerin kaderinde yol ayrımıdır. Eğitimde dev adımlar attık mı? öğrencilerimize ücretsiz kitaplarını veriyor muyuz? 76 üniversite vardı, 208 üniversite var. Sağlıkta attığımız adımlar ortada. Bu Bay Bay Kemal bir zamanlar SGK'nın genel müdürü değil miydi? Savaş Ay'ın programını izlediniz mi? Öyle değil, böyle, diyor. Ya arkadaş sen bu kurumun başındasın. İcabında devleti feda edeceksin ama hastana iyi bakacaksın. Ulaşımda bize tamamen Trakya'ya kadar Kuzey Yolu ortada, yollarımızın güzelliği ortada. YHT ortada. Ulaşımda atılan bu adımlarla dünyada örnek hale geldik. Daha güzel olacak ama bu ancak bizimle olur. Bunlara 5 tane koyun verin kaybeder gelirler.

Türkiye Son 21 yıldır tercihini istikrardan, demokrasiden yaparak güçlendi. Bunlar şu anda teröristlerle dolaşıyor, onlarla el ele. Kandil'den ne diyorlar, 'Biz Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz' diyorlar. Biz milletimize güveniyoruz. Bu ülke bir terör devleti olmayacaktır. Milletim bu fırsatı vermeyecektir.  Onun için 14 Mayıs'ta sandıkları patlatmalıyız.

Artık 3 haftadan geri saymaya başladığımız seçimlerde geleceğimizle ilgili tercihlerde bulunacağız. Bir tarafta hiçbir projesi olmayan 7’li koalisyon var diğer tarafta Türkiye yüzyılını taçlandırmak isteyen biz varız. Sandıkta verilen yanlış kararın telafisi ağır olur.

CHP ve onunla birlikte hareket eden partilere gönül vermiş kardeşlerime seslenmek istiyorum. Geleceğinizi bu 7'li masaya emanet eder misiniz, kumar masasına emanet eder misiniz? Bakkala ekmek almaya bile göndermeye güvenemeyeceğiniz birine ülkeyi emanet eder misiniz? Gençler, dersinize yardım etse verdiği bilgilerin doğruluğuna güvenemeyeceğiniz birine güvenebilir misiniz? Oturduğun apartmana yönetici seçmeyen birine ülkeni emanet edebilir misiniz? Ülkemizi bu tehlikeden uzak tutmalıyız. 14 Mayıs'ta Bursa'dan güçlü bir destek bekliyoruz. '

Vehaber Menu