Erdoğan: İlk kabine toplantısından sonra emekli memurlarımıza yeni müjdemizi açıklayacağız

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, tek genel başkan adayı olduğu AKP 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde değişim mesajları verirken, 'Geçmişten bugüne kadar partimize hizmet etmiş kardeşlerimizin yanı sıra yeni seslerle, yeni yüzlerle partimizi daha da güçlendireceğiz' dedi. Erdoğan, 'Kendi içimideki bu değişim ruhuna sahip çıktığımız sürece, nice başarıların bizi beklediğine inanıyorum. Ne zamanki değişim irademizi kaybederiz, işte o vakit bir kısır döngüye düşeriz' ifadesini kullandı.
Erdoğan: İlk kabine toplantısından sonra emekli memurlarımıza yeni müjdemizi açıklayacağız
2023-10-07 16:01:07   Güncelleme: 2023-10-07 16:01:07    

Kongre dolayısıyla ülkenin değişik yerlerinden başkente gelen partililer, sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Spor Salonu önünde toplandı. Salonun çevresi bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapatılırken, kongreye katılacaklar için güvenlik noktaları oluşturuldu. Salonda, 'Cumhuriyetin yüz akı Türkiye'nin ortak aklı', 'Türkiye Yüzyılı için doğru hep yeni hep ileri' ve 'Türkiye Yüzyılı için hazırız kararlıyız' sloganlarının yazılı olduğu afişler yer aldı.

Kongreye, aralarında cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, meclis başkanı, büyükelçi ve yabancı siyasi parti temsilcilerinin de olduğu 300 yabancı davetli katıldı. 

Kongrede Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Birleşik Krallık, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Çin, Ekvador Ginesi, Fas, Filistin, Gambiya, Gürcistan, Irak, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Kuzey Makedonya, Libya, Macaristan, Maldivler, Moğolistan, Pakistan, Rusya, Sırbistan ve Türkmenistan'dan 200 siyasi parti temsilcileri yer aldı. Ankara'da görev alan büyükelçilerin de katıldı kongrede Almanya, ABD, Belçika, İngiltere ve KKTC AKP yurt dışı temsilcileri ile Uluslararası Demokratlar Birliği temsilcileri de de katıldı.

10 siyasi partinin temsilcileri katıldı

Kongreye davet edilen siyasi partilerin temsilcileri, salonda bulunan özel bölümden kongreyi takip etti.

Kongreye, Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Narlı ve Ankara İl Başkanı Hakan Ural, Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri Üzeyir Tunç ile Genel Başkan Yardımcıları Tevfik Eren ve Dilek Keskin, CHP Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Genç Osman Killik, Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcıları Hasan Erçelebi ile Ejder Onursal, Hür Dava Partisi Genel Sekreteri Şehzade Demir ile Genel Başkan Yardımcısı Serkan Ramanlı, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Sedat Aksakallı ile Burak Akburak, MHP Genel Başkan Yardımcıları Filiz Kılıç ve İsmail Özdemir, Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı ile Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcıları Doğan Bekin, Mehmet Fatih Uğurlu ile Cengiz Zor katıldı.

Erdoğan, salonun önünde toplanan kalabalığa hitabı ve kongrenin açılışındaki konuşması olmak üzere iki ayrı konuşma yaptı. 

Kongredeki konuşmasında 'Türkiye Yüzyılı' vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlere, ekonomiye, yeni anayasa planlamasına yönelik mesajlar verdi. Erdoğan, 'terörü kaynağında kurutma stratejisinin devam edeceğinin' vurgusunu yaparken, bölgede istikrarı sağlamak amacıyla tüm ülkelerle diplomatik görüşmeleri sürdürme gayretinde olduklarını bildirdi. Erdoğan, LGBT'leri 'sapkın' diyerek hedef alırken, 'Biz LGBT'leri tanımıyoruz, kim LGBT'yi tanıyorsa onlar beraber yürüsün' dedi ve yeni anayasa planlaması üzerinden 'aile kurumu' vurgusu yaptı. 

'Yeni bir döneme, yeni bir heyecanla merhaba diyeceğiz'

Erdoğan, salonun dışında toplanan kalabalığa yaptığı hitapta şu ifadeleri kullandı: 

'Bugün çok özel bir gün. Bugün Türkiye Yüzyılı için istisnai bir gün. Bugün, AK Parti için, davamız için müstesna bir gün. Biraz sonra Türkiye Yüzyılı için hep yeni, hep ileri diyerek partimizin dördüncü olağanüstü büyük kongresini gerçekleştireceğiz. Yeni bir döneme, yeni bir heyecanla merhaba diyeceğiz. 

Türkiye Yüzyılı'nın siyasette öncüsü olacak kurmay kadroyu, delegelerimizin oylarıyla belirleyeceğiz. Geçmişten bugüne kadar partimize hizmet etmiş kardeşlerimizin yanı sıra yeni seslerle, yeni yüzlerle partimizi daha da güçlendireceğiz. Kuruluşumuzdan bugüne kadar, üçü olağanüstü olmak üzere 10 tane büyük kongre yaptık. Bu kongrelerin tamamını birileri gibi sandalyelerin havada uçuştuğu atmosferde değil, kardeşlik ikliminde yaptık. Bakın buralarda sandalyeler havalarda uçuşmuyor. 

Cumhuriyetin yüz akı, Türkiye'nin ortak aklı, öyle bir kadro olarak bundan sonra geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğiz.

14 ve 28 Mayıs seçimlerini, AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak büyük bir zaferle başardık. 

İktidara gelmek için terör örgütleriyle iş tutan bedbahlara rağmen milli iradeye gölge düşürmedik. İhanet edenler oldu, onlar yollarına, biz yolumuza. Onlar dikiş tutturamayacaklar. 

Yurt dışında yaşayan gurbetçi kardeşlerimi özellikle teşekkür ediyorum. 

Altılı Masa dediler, on altılı masa dediler, yüz on altılı masa dediler, ne oldu? Şimdi o masadan parlamentoda kimse var mı? Başkanlarının parlamentoda olmadığı altılı masa... Düşünebiliyor musunuz? 

Terör örgütlerini kullanarak bizi köşeye sıkıştırmaya çalışanlara boyun eğmiyoruz. Türkiye'nin çıkarları ve güvenliği ne gerektiriyorsa onu yapmaktan geri durmuyoruz. Türkiye Yüzyılı'nı gerçeğe dönüştürmek için tüm samimiyetimizle, birikimimizle çalışmayı sürdürüyoruz. 

Bizde rehavete kapılmak, yorulmak yok. Yorulsak da zorlansak da ülkeye ve millete hizmet yolculuğumuzu devam ettirmek mecburiyetindeyiz. Sorumluluğumuzun 85 milyonun tamamına olduğunun bilinciyle çalışmalarımızı yürütmemiz gerekiyor. Bunun için ulaşılmadık tek seçmen, kapısı çalınmadık hane, mesajımızı iletmediğimiz tek bir genç bırakmadan koşacağız, koşturacağız, ter dökeceğiz. Her gün daha fazla çalışarak 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere hazırlanacağız. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde de olduğu gibi 31 Mart'ta da AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak ipi göğüslemeye hazır mıyız? 31 Mart için kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız?'

Yerel seçim mesajı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongre salonunda yaptığı açıklamada ise şunları kaydetti:

'Ülkemizin üzerinde oynanan oyunların sergilendiği 14 28 Mayıs seçimlerindeki gayretlerinizi unutmayacağız. Bu seçimlerde milli iradenin tecellisi için gece gündüz çalışan her teşkilat mensubumuz ile milli iradeye sahip çıkan her bir kardeşime, vatandaşıma tekrar teşekkür ediyorum. Omuz omuza mücadele ettiğimiz Cumhur İttifakı'ndaki ortaklarımıza, ittifak partilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçiminde bu kararlı tutumunu tekrar sergileyerek Türkiye Yüzyılı muştusunu beraber ilan etmeye hazır mıyız? 

Güven ve istikrar iklimini tahkim etmek, insanımızın refahını artırmak başta olmak üzere verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz. Cumhuriyeti gerçek demokrasi ile kucaklaştıracak sivil, özgürlükçü, kuşatıcı bir anayasayı ülkemize kazandıracağız. 

'Biz, LGBT tanımıyoruz!'

Depremle yıkılan şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmakla kalmayacak, deprem tehdidi altındaki tüm yerleşim birimlerini tekrar inşa ve ihya edeceğiz. Siyasi, sosyal, bireysel sapkın akımları destekleyerek milli bünyemizi, aile kurumumuzu, değerlerimizi yıkmayı hedef alan sinsi faaliyetlerin kökünü kurutacağız. Biz, LGBT tanımıyoruz! Kim LGBT'yi tanıyorsa onlar beraber yürüsün. Cumhur İttifakı olarak biz bu noktada aile kurumunu sağlam tutan bir yapının mensuplarıyız. Yarısı yalan, yarısı yanlış haberler ve beyanlarla milletimizi, özellikle gençlerimizi karamsarlığa sürüklemek isteyenlere biz izin vermeyeceğiz. 

Sınırlarımız içinde ve dışında tek bir insanımızın burnunun kanamasına, hayallerinin gölgelenmesine asla rıza göstermeyeceğiz. Terörü kaynağında kurutma stratejimizi uygulayacak, PKK, FETÖ, DEAŞ, marjinal örgütlere kadar eli kanlı canilerden döktükleri her damla kanın hesabını soracağız. Bir gece ansızın gelebiliriz ikazının, vatanımızın bekasına kast eden alçaklara saldığı korkuyu eksiltmeyeceğiz. Terörle mücadelemizi sürdürürken, bölgemizde barış ve istikrarın devamı için diplomatik çabamızı yoğunlaştıracağız. Komşulardan başlayarak, bölgemizdeki tüm ülkelerle sorunlarımızı diyalog ve diploması ile çözmenin gayretindeyiz. Orta Doğu'dan Kafkaslar'a, Balkanlar'dan Karadeniz'e, bölgede akan kanın durması öncelikli gündemimizdir. Bunun yolu da adaletin ve uluslararası hukukun korunmasından geçer.

İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın tarihi ve dini statüsünü aşındırmaya yönelik her türlü işgalin karşısında durmaya devam edeceğiz. Türkiye olarak, bu sabah İsrail'de meydana gelen hadiseler ışığında tüm tarafları itidalle hareket etmeye, gerilimi daha da tırmandıracak fevri adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz.

Bu ülkenin her bir vatandaşının adalet, güvenlik, eğitim ve sağlık başta olmak üzere her türlü hizmetten en üst düzeyde yararlanabilmesini sağlayacağız. 

'Önümüzdeki dönemde yeni müjdeler vereceğiz'

Son 21 yıldır enflasyona ezdirmediğimiz işçi, memur, emeklilerimize önümüzdeki dönemde yeni müjdeler vereceğiz. Tüm dünya ile birlikte ülkemizi de olumsuz etkileyen hayat pahalılığı meselesini gereken tedbirleri alarak çözmekte kararlıyız. Kaderini, ülkesinin ve milletinin kaderiyle birleştirmiş bir kadroya ve ittifaka yakışan da budur. Bize düşen hak ve hakikat mücadelesini son nefesimize kadar sabırla sürdürmektir. Bugün, buradaki birlikteliğimizi bu ahdin ve azmin bir sembolü olarak görüyoruz. 

Ömrümüz yeterse biz, yetmezse gözlerindeki ışıltıyı buradan bile görebildiğim gençlerimizin gayretiyle hedeflerimize mutlaka ulaşacağız. 

Bazıları nasıl olup da bunca zamandır partimizin girdiği her seçimden açık ara birinci çıkabildiğini bir türlü anlayamıyor. Halbuki ülkenin 21 yılda kat ettiği kalkınma ve demokrasi mesafesine baksalar cevabı bulacaklar.

Asgari ücreti 184 liradan 11 bin 402 liraya; en düşük emekli maaşını 64 liradan 7 bin 500 liraya çıkardık.

Bu yıl sonuna doğru, özellikle emekli memurlarımızın maaşlarıyla ilgili çalışmalar yapılıyor. İlk kabine toplantısından sonra yeni müjdemizi emekli memurlarımıza açıklayacağız. 

Büyük ve güçlü Türkiye'nin doğuşuna engel olamayacaksınız. Türkiye Yüzyılı'nın yükselişine engel olamayacaksınız. Mazlumların ahı ile çınlayan yeryüzünün adalet ve merhametle yeniden dirilişine engel olamayacaksınız. 

Bu kongrede, yeni bir değişimi AK Parti'de göreceksiniz. Geniş dağılımı olan, parlamentodaki yapısıyla parti yapısının çok çok farklı olduğu bugünkü kongrede de MKYK ile genel merkez organlarımızla aynı heyecanı tekrar yaşayacağız. Kurullardaki görevlerine devam edenler yanında yeniden ve ilk defa bu kademelerde vazife üstlenen arkadaşlarımızı göreceğiz. Kendi içimideki bu değişim ruhuna sahip çıktığımız sürece, nice başarıların bizi beklediğine inanıyorum. Ne zamanki değişim irademizi kaybederiz, işte o vakit bir kısır döngüye düşeriz.'